Wageningen Universiteit

Persbericht

15 juni 2004, nr. 059

Sectie Arbo van Wageningen UR officieel gecertificeerd

De sectie Arbo van de Arbo- en Milieudienst ontvangt op 28 juni haar certificaat en is dan een officieel gecertificeerde interne Arbo-dienst. Het certificaat wordt overhandigd door de heer H. de Gooijer van de firma Det Norske Veritas aan de heer K.J. van Ast van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. De uitreiking vindt plaats op 28 juni om 16.30 uur, Lawickse Allee 13, gebouw 406, Wageningen.

Volgens de arbo-wetgeving moeten organisaties òf een gecertificeerde interne arbo-dienst hebben òf gecertificeerde externe diensten inhuren. Wageningen UR kiest bewust voor een interne arbo-dienst omdat een dergelijke dienst de organisatie zelf het beste kent, maar ook omdat het een directe aansturing van kwalitatief hoge arbo-dienstverlening mogelijk maakt. De interne gecertificeerde arbo-dienst draagt zorg voor professionalisering van de taken op concernniveau met betrekking tot arbeidsomstandigheden, bedrijfsmaatschappelijk werk en bedrijfsgezondheidszorg in één intergraal werkende dienst. De certificering zorgt voor een kwaliteitsslag van de Arbo- en Milieudienst.

Arbo-dienstverlening
De Arbo- en Milieudienst gaat samen met de decentrale arbo-medewerkers en human resource management adviseurs de kwaliteit van de arbo-dienstverlening (bijvoorbeeld bij verzuimpreventie) verhogen. Dit doen ze door met het management af te spreken welke service, waar en wanneer gewenst wordt. Het doel van deze aanpak is het bevorderen van de inzetbaarheid én het welzijn in het werk voor alle medewerkers van Wageningen UR.

De Arbo- en Milieudienst is een onafhankelijk organisatiedeel van Wageningen UR voor alle medewerkers en studenten. Zij adviseert, begeleidt, coördineert en informeert over gezondheid, welzijn en veiligheid. De dienst bestaat uit vier secties: Arbo, Bedrijfsmaatschappelijk Werk, Milieu en Straling.