Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 179
Datum: 21 juni 2004

Slotdebat Sociaal beleid op 28 juni in Leeuwarden

Op maandag 28 juni sluit de provincie Fryslân de serie sociale debatten af met een koepeldebat in Leeuwarden. Sinds de aftrap op 10 mei in Zwaagwesteinde zijn er in de hele provincie en op de waddeneilanden negen debatten gevoerd. Onderwerpen die hier onder andere aan de orde kwamen zijn: arbeidsparticipatie, zorg, onderwijs, jongeren, leefbaarheid en vrijwilligerswerk.

Voor het slotdebat zijn de provinciale koepelorganisaties die werken op het terrein van welzijn en zorg uitgenodigd. In dit debat worden -mede op basis van de bevindingen uit de regio's- de eerste conclusies getrokken voor de concept 'Sociale Agenda'. Belangrijk is om te weten wat de organisaties zien als belangrijke sociale problematiek in Fryslân en de bijdrage die de provincie kan leveren bij het oplossen van deze problematiek.

Als deelnemers aan het koepeldebat zijn vertegenwoordigers van provinciaal werkende (koepel)organisaties uitgenodigd. Daarnaast is er een publieke tribune waar belangstellenden van harte welkom zijn.

De Sociale Agenda is een lijst met prioriteiten die voorvloeit uit het Sociaal Beleidskader. Provinciale Staten hebben op 21 april het Sociaal Beleidskader vastgesteld. Door middel van een interactief debat hebben inwoners en organisaties in Fryslân zoveel mogelijk de gelegenheid gekregen om hierover hun stem te laten horen.

Het koepeldebat wordt gehouden in Theater Romein te Leeuwarden van 9.00 uur tot 13.30 uur. Wie graag aanwezig wil zijn bij dit debat, kan zich hiervoor telefonisch aanmelden bij de provincie Fryslân: 058- 2925 735.

---- --