Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/06/04 Prins van Oranje bij congres over Ruimtelijke Ordening te Utrecht

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont maandagochtend 28 juni 2004 in het Beatrix Theater in Utrecht een deel bij van het congres Ruimte voor Beweging.

Bestuurders in het land krijgen meer verantwoordelijkheid voor de inrichting van de ruimte en het oplossen van problemen op het gebied van bijvoorbeeld infrastructuur, verstedelijking, landbouw, natuur en recreatie. Uitgangspunt van de Nota Ruimte: Ruimte voor Ontwikkeling is dan ook 'decentraal wat kan, centraal wat moet'. Op het congres Ruimte voor Beweging wisselen betrokken partijen (o.a. bestuurders van provincies en gemeenten) van gedachten over de nieuwe bewegingsruimte. Naast kennisdeling en kennisuitwisseling staat het congres ook in het teken van de uitvoering.

Op het congres zijn mevrouw S.M. Dekker, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), de heer dr. C.P. Veerman, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), mevrouw drs. K.M.H. Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat (VenW) en mevrouw ir. C.E.G. van Gennip MBA, staatssecretaris van Economische Zaken (EZ) aanwezig.