NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Vijf duofietsen voor Nationaal Fonds Ouderenhulp

Kimberly-Clark B.V. schenkt vijf duofietsen aan het Nationaal Fonds Ouderenhulp

Bunnik, 22 juni 2004

Dankzij een verkoopactie onder apothekers van het bedrijf Kimberly-Clark ten behoeve van het Nationaal Fonds Ouderenhulp, kunnen bewoners van vijf verzorgingshuizen er binnenkort op uit met een comfortabele duofiets.. Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli wordt dagelijks één duofiets op feestelijke wijze uitgereikt aan vijf verzorgingshuizen verspreid over Nederland.

Eenzaamheid is een groot probleem onder ouderen. Een miljoen ouderen in Nederland voelt zich eenzaam, 200.000 van hen zelfs extreem eenzaam. Voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp is het terugdringen van eenzaamheid één van de beleidsspeerpunten, naast het verbeteren van zorg en veiligheid en het terugdringen van armoede onder ouderen. Om eenzaamheid te bestrijden, ondersteunt het Fonds activiteiten en projecten die helpen eenzaamheid te bestrijden, zoals huisbezoek, boodschappen-begeleidingsdiensten, ontmoetingsactiviteiten, vervoer, inrichting van ontmoetingsactiviteiten, etcetera. Een duofiets past prima binnen deze doelstelling. De duofiets stelt eenzame ouderen in staat er weer op uit te gaan, samen met een begeleider of medebewoner. Op zomerse dagen zal dit een aangename afwisseling betekenen voor eenzame ouderen in verzorgingshuizen.

Het bedrijf Kimberly-Clark B.V., bekend van merken als Kleenex, Kotex, Huggies, Page, Popla en Poïse, heeft zich het lot aangetrokken van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals eenzame ouderen. Voor het A-merk Poïse, incontinentie-producten, heeft het bedrijf vorig jaar het Poïse Life Quality Program (PLQP) opgestart. Voor elke Poïse verpakking dat bij de apotheek wordt verkocht, wordt een bedrag opzij gezet voor een goed doel. Na het goede doel Handjehelpen.nl, ging de bijdrage het afgelopen half jaar naar het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

Kimberly-Clark en het Nationaal Fonds Ouderenhulp hebben samen gezocht naar een geschikte bestemming voor het opgehaalde bedrag. Aangezien mensen die last hebben van incontinentieproblemen . dit zijn er reeds meer dan één miljoen in Nederland - vaak in een sociaal isolement terechtkomen, werd gezocht naar een doel dat sociaal isolement tegen gaat. Een duofiets past derhalve eveneens goed binnen de filosofie van Kimberly-Clark Poïse.

De vijf apothekers die, op basis van hun toegenomen verkoop Poïse(r), het grootste bedrag opgehaald hebben voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp zullen de duofietsen uitreiken aan het verzorgingshuis waaraan zij de meeste Poïse-producten geleverd hebben. De winnende verzorgingshuizen zijn:

1. De Engelenburgh in Veenendaal . uitreiking op maandag 28 juni om 14 uur

2. Seghwaert in Zoetermeer . uitreiking dinsdag 29 juni om 14 uur
3. Woudsoord in Woubrugge . uitreiking woensdag 30 juni om 10.30 uur
4. Doniahiem in St. Nicolaasga . uitreiking donderdag 1 juli om 14 uur

5. Eltheto in Rijssen . uitreiking vrijdag 2 juli om 14 uur

U bent van harte uitgenodigd om bij één van de uitreikingen aanwezig te zijn. Naast de winnende apotheker zullen een tweetal medewerkers van Kimberly-Clark en een medewerker of regionale vertegenwoordiger van het Nationaal Fonds Ouderenhulp elke uitreiking bijwonen.

. Niet te verwarren met een tandem. Een duofiets is een driewieler met twee zitjes naast elkaar. De fiets heeft een lage instap, vijf versnellingen, handremmen, verstelbare en draaibare zitjes, een spiegel, stokkenhouder, boodschappenmand, parkeerrem, zitkussens en een verstelbaar stuur.


---


---