Gemeente Amsterdam

EUR 25.000 beschikbaar voor een goed idee
28 juni start Ideeënwedstrijd `Straat van 1000 culturen' 24 juni 2004 - Zuidoost

De portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling Els Verdonk van stadsdeel Zuidoost geeft maandag 28 juni het startschot voor de ideeënwedstrijd `Straat van 1000 culturen'. De starthandeling vindt plaats in Imagine IC, Bijlmerplein 1006-1008, vanaf 15.30 uur.

Ideeënwedstrijd

De Vernieuwing van de Bijlmer is in volle gang. Onderdeel van die Vernieuwing is de `Straat van 1000 culturen'. Een plek waar bewoners en ondernemers uit Amsterdam de kans krijgen zelf iets toe te voegen aan Zuidoost. Voor de invulling van de `Straat van 1000 culturen' is Stadsdeel Zuidoost op zoek naar leuke en creatieve ideeën en mensen die deze willen realiseren. De winnaars van de wedstrijd ontvangen een bijdrage uit het `Stimuleringsfonds Straat van 1000 culturen' van maximaal EUR 25.000,- en ondersteuning bij de uitvoering van het project.

`Straat van 1000 culturen'

De `Straat van 1000 culturen' is geen echte straat zoals de Kalverstraat of de Bijlmerdreef. Het is een Kansenzone! Een plek waar bewoners en ondernemers uit Amsterdam de kans krijgen zelf iets toe te voegen aan de vernieuwing. Waar de veelzijdigheid van de Bijlmer te zien is in leuke en nieuwe initiatieven. In het bijzonder op de drie `hotspots' Anton de Komplein, Bijlmerpark en Kraaiennest. De Straat geeft creatieve en inventieve organisaties en bewoners de ruimte om zélf een levendige en kleurrijke woonomgeving te realiseren door economische, culturele, maatschappelijke en sociale activiteiten te ontwikkelen. Dat kan van alles zijn, van Bijlmer skatenight, zandkastelen bouwen op het Anton de Komplein, een kunstwerk op de garages in Kraaiennest tot een kunstmarkt. Als het maar in de zone van de `Straat van 1000 culturen' plaatsvindt.

© Gemeente Amsterdam