Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


PvdA-voorlichting


Plein 2


Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Tel 070 318 3025 / Fax 070 318 2800


Den Haag, 24 juni 2004


PvdA discussieert over de toekomst van het Hoger Onderwijs


Op maandag 28 juni organiseert het Kenniscentrum van de Partij van de Arbeid het maanddebat OpPositie over het Hoger Onderwijs. Het debat vindt plaats op maandag 28 juni in het Academiegebouw in Utrecht, Domplein 29 en begint om 20.00 uur.


In verband met de plannen van het kabinet met betrekking tot het Hoger Onderwijs diende de PvdA-fractie in de Tweede Kamer op 5 april 2004 een motie in, waarin gepleit wordt voor een open bestel, met autonomie en onafhankelijkheid voor de hoger onderwijsinstellingen. De PvdA acht de veranderingen gewenst en haalbaar, mits het studiefinancieringsstelsel zodanig wordt aangepast dat toegankelijkheid gewaarborgd kan worden. Een nieuw stelsel moet ook bijdragen aan een eerlijkere verdeling van de lasten van het Hoger Onderwijs.


Over de voorstellen van de PvdA en de ervaringen en meningen van betrokkenen discussiëren maandag vertegenwoordigers uit het Hoger Onderwijs, studentenorganisaties, bestuursorganen, studenten en de politiek.


Het debat wordt ingeleid met een column door hoogleraar Arnold Heertje. Jacques Tichelaar neemt namens de Tweede Kamerfractie van de PvdA aan het debat deel. Verder debatteren onder anderen de voorzitter van de HBO-Raad Frans Leijnse, Frans van Kalmthout van het College van Bestuur Avans en de bestuurskundige Roel in t Veld. Ook vertegenwoordigers van de LSVB en ISO mengen zich in het debat.




Partij van de Arbeid