Gemeente Zwolle

Werkzaamheden Buitenkant.

Maandag 28 juni 2004 start de gemeente, in het kader van Duurzaam Veilig, wegwerkzaamheden aan de Buitenkant. Naar verwachting zijn de werkzaamheden vrijdag 2 juli 2004 afgerond. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

De werkzaamheden betreffen het gedeelte van de Buitenkant tussen de Vispoortenbrug en het Rodetorenplein. In het kader van het project Duurzaam Veilig legt de gemeente aan de Buitenkant ter hoogte van de Steenstraat een in- en uitritconstructie aan en een zichtbare fietsstrook middels gekleurde stenen. Tevens wordt er noodzakelijk onderhoud gepleegd aan de bestrating van de Buitenkant, ter hoogte van de firma Huisman. In de loop van de tijd zijn kuilen in de straat ontstaan door verwijderen van ondergrondse containers. Deze kuilen worden verholpen.

Gevolgen verkeer
De Buitenkant is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via de Schuttevaerkade, Pannekoekendijk, Jufferenwal, RodeTorenplein en vice versa. Deze omleiding wordt middels borden aangegeven. Voor voetgangers en (brom)fietsers blijft de Buitenkant bereikbaar. De (brom)fietsers moeten wel afstappen. Buslijn 2 rijdt een aangepaste route. Tijdens de werkzaamheden zijn de parkeerplaatsen voor vergunninghouders op de Buitenkant (tussen Vispoortenbrug en Steenstraat) niet beschikbaar.


---