Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 28 juni 2004

(

Katwijk Inbraak in nieuwbouwpanden
De politie kreeg op zaterdag 26 juni omstreeks 01.15 uur de melding dat er ruiten van nieuwbouwwoningen aan de Rolklaver werden ingegooid. Agenten die al in de buurt waren namen poolshoogte en betrapten een inbreker op heterdaad. De inbreker droeg een cv-ketel. De inbreker zette het bij het zien van de agenten op een lopen, waarna de agenten de achtervolging inzetten. De inbreker vluchtte de stegen in van de woonwijk waar de agenten de man ter hoogte van het Hondskruid uit het oog verloren. In de wijk werd met meerdere politie eenheden, waaronder de politie-bikers, gezocht naar de inbreker. De inbreker wist echter te ontkomen. Uit onderzoek in de nieuwbouwwijk blijkt dat er van zeven woningen ruiten waren ingeslagen. Ook hier wilde de inbreker vermoedelijk de cv-ketels wegnemen. Het is nog niet duidelijk of er al goederen waren meegenomen.


Sassenheim Aanrijding met letsel

Op vrijdag 25 juni omstreeks 22.20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Narcissenlaan met de Gladiolenstraat. Een 12-jarige fietster reed over de Narcissenlaan toen zij linksaf de Gladiolenstraat inreed. Hierbij zag zij een auto over het hoofd van een 45-jarige bestuurder uit Oegstgeest. Het meisje viel tegen de auto en vervolgens kwam zij op het wegdek terecht. Met onbekend letsel werd zij overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Noordwijk Mishandeling

Op zaterdag 26 juni omstreeks 20.15 uur hield de politie een 24-jarige man uit Noordwijk aan op de Randweg. Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie de melding van een handgemeen aan de Randweg. Hierbij was een 31-jarige man uit Azaliowa (Polen) in de rug gestoken en de dader was op de fiets vertrokken. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de verdachte aanhouden. De politie vernam later dat, die ochtend, een 21-jarige man uit Kolumna, (Polen) op de Randweg eveneens in zijn rug zonder enige aanleiding was gestoken door de 24-jarige verdachte. Het slachtoffer is hierop met steekwonden aan arm en rug naar het LUMC gebracht. De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de Officier van Justitie.


Leiden Beroving

Op vrijdag 25 juni omstreeks 22.15 uur heeft er een beroving plaatsgevonden van een 42-jarige man uit Leiden op het Stationsplein. Aanleiding was een conflict over geld. Het slachtoffer werd benaderd door drie mannen, gewapend met een mokerhamer, kettingslot en mes. Het slachtoffer werd geslagen met de mokerhamer en kettingslot en liep hierbij verwondingen op aan been en gezicht. Hij liet zich hiervoor behandelen in het LUMC. De verdachten namen geld en een bankpas uit de jaszak van het slachtoffer mee. Hierop verlieten zij het Stationsplein. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden Aanhoudingen beroving

De politie heeft zondag 27 juni omstreeks 18.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van beroving. Een 24 jarige Leidenaar en een 17 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats probeerden op de Hooigracht van een 23 jarige Leidse fietser de rugzak te stelen. Deze Leidenaar raakte in een worsteling met de 17 jarige man en kwam daarbij ten val. Het tweetal, dat samen op een motorfiets was aan komen rijden, maakte zich daarna uit de voeten. Ingeseinde politieagenten wisten hen na een korte achtervolging op de Verbeekstraat, toen ze zich in bossages verscholen, aan te houden. Het tweetal wordt door de politie verhoord en zit nog vast.


Leiden Winkeldief aangehouden

Een 39 jarige Leidenaar is zondag 27 juni omstreeks 16.00 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man liep op de Stationsweg een winkel uit zonder dat hij pakken wasmiddel en een pak koffie afgerekend had. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De spullen zijn teruggegeven aan de winkelmedewerkers. De man wordt verhoord en zit nog vast.


Leiden Jongelui aangehouden na vuurtje stoken

De politie heeft zondag 27 juni twee jongens van 12 en 13 jaar en een meisje van 10 jaar aangehouden op de Meerburgerkade. De jongens hadden bij een garagedeur onder een balkon een hoopje bladeren en takken in de brand gestoken. Elders in de wijk hadden zij, samen met het meisje, ook nog een brandje gemaakt. De brandweer heeft het brandje bij de flat geblust. Het drietal is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Zij worden voor een alternatieve straf doorverwezen naar bureau Halt.


Voorschoten Aanhoudingen na conflict

De politie stelt een onderzoek in naar een conflict wat zondag 27 juni omstreeks 01.30 uur plaatsvond op het Planciusplantsoen. De politie was gebeld omdat een groep jongelui met elkaar aan het vechten zouden zijn. Agenten troffen twee broers van 26 en 30 jaar oud aan en een 23 jarige plaatsgenoot. De broers hadden beiden een steekwond in de arm. Het drietal werd door de politie aangehouden. De twee broers werden eerst naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht om de wonden te hechten. De drie mannen zijn na verhoor in de loop van de zondag in vrijheid gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer betrokkenen zijn bij het conflict en stelt een nader onderzoek in.

Voorschoten Woninginbraken
Afgelopen weekend werd ingebroken in twee woningen aan de De Hooghkamer. Vermoedelijk kwam men de woningen binnen door middel van het flipperen van de voordeur. Uit de woningen werden een computer, portemonnees, bankpassen, een handtas en mobiele telefoons gestolen.


Leiden Onder invloed

De politie heeft dit weekend vier personen aangehouden wegens rijden onder invloed. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni werd een 22-jarige vrouw uit Noordwijk ter controle staande gehouden op de Lammenschansweg. Zij blies 475 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.
Een 39-jarige Leidenaar werd in dezelfde nacht staande gehouden op de Kraaierstraat. De man reed zonder licht. Omdat de blaastest niet lukte, is bij de man een bloedtest afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.
In de nacht van zondag 27 op maandag 28 juni is een 51-jarige Leidenaar aangehouden. Een agent zag hem slingerend over de Breestraat rijden. Op de Korevaerstraat werd hij staande gehouden. De blaastest wees 480 ug/l uit. Hij kreeg een boete van 390 euro en een rijverbod van 5 uur.
In dezelfde nacht heeft de politie een 45-jarige Leidenaar ter controle staande gehouden op de Rijnsburgersingel. De blaastest wees 600 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.


Woubrugge/Hoogmade/Rijpwetering/Oude Wetering Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni een alcoholcontrole gehouden in Hoogmade (Noordeinde), Woubrugge (Vierambachtsweg), Rijpwetering (Pastoor van de Plaatstraat) en Oude Wetering (Kerkstraat). Hierbij zijn drie bestuurders aangehouden, een 51-jarige man uit Hoogmade (505 ug/l), een 48-jarige Alphenaar (245 ug/l) en een 32-jarige man uit Rijpwetering (430 ug/l). De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Allen kregen een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. Ook schreef de politie tijdens deze controle bekeuringen uit aan diverse brommerrijders, onder andere voor rijden zonder helm, zonder verzekering, zonder certificaat en brommen terwijl men nog geen 16 jaar is.

Roelofarendsveen Woninginbraken
In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni is ingebroken in twee woningen aan de Rembrandt van Rijnsingel en in een woning aan de Pieter Brueghellaan. In alle drie woningen wist men binnen te komen door het cilinderslot van de tuindeuren af te breken. Uit de woningen werden onder andere geld weggenomen.


Gouda Ongeval met letsel

Op vrijdag 25 juni omstreeks 16.58 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Prins Hendrikstraat. Een 53-jarige bestuurder van een motorfiets uit Gouda haalde op de Prins Hendrikstraat een voertuig. Nadat hij dit voertuig had ingehaald zag hij dat voor hem een 6-jarig jongetje op de fiets linksaf de Letmaetstraat in wilde fietsen. De motorrijder remde hierop waardoor hij onderuit ging. Bij het schuiven over de weg raakte de motorrijder het fietsertje die hierbij ten val kwam. Na onderzoek kon het fietsertje met zijn moeder mee naar huis. De motorrijder werd met been-en armletsel overgebracht naar het Groene hartziekenhuis.


Gouda Aanrijding met letsel

Op vrijdag 25 juni omstreeks 17.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Thorbeckelaan. Een 21-jarige bestuurster uit Gouda wilde uit haar parkeervak rijden toen op dat moment een 16-jarige bromfietster uit Gouda haar voorbij reed. Hierop ontstond een aanrijding. De bromfietster werd met armletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Kirmpen aan de Lek Aanhouding na lekprikken autobanden

De politie heeft op zondag 27 juni omsteeks 05.40 uur een 19-jarige man uit Krimpen aan de Lek aangehouden. De man wordt ervan verdacht van negen auto's een band te hebben lekgeprikt. De auto's stonden geparkeerd op het Krakebeen en het Groenland. Op basis van het opgegeven signalement door een getuige kon de politie de verdachte in de omgeving van de auto's aanhouden.


Waddinxveen Aanrijding met letsel

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval wat zondag 27 juni omstreeks 01.00 uur plaatsvond op de Beijerincklaan. Een 22 jarige automobilist uit Nieuwkoop reed vanuit de richting Zevenhuizen toen hij op de kruising het rode licht negeerde. Op dat moment stak juist bij de fietseroversteekplaats een 19 jarige Leidse fietsster over. Zij werd aangereden en moest met onbekend letsel naar het Bleuland ziekenhuis overgebracht worden. Van de man is ter controle van alcoholgebruik bloed afgenomen. Bovendien krijgt de automobilist proces-verbaal.


Gouda Aanhoudingen na overlast

De politie heeft zondag 27 juni omstreeks 01.00 uur drie jongelui aangehouden. Het drietal Gouwenaren, twee 17 en één 18 jaar oud, had op het Margrietplein een auto op de weg geduwd om die in de brand te steken. Nadat zij geen gehoor gaven aan de agenten die hen sommeerden te vertrekken werden zij aangehouden. Op het politiebureau zijn zij verhoord, waarna zij met een bekeuring op zak weer konden vertrekken.


Gouda Aanhouding na conflict

De politie heeft zaterdag 26 juni omstreeks 02.30 uur een 23 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou in een horecabedrijf aan de Zeugstraat een andere bezoeker een glas tegen het gezicht gegooid hebben. Een 38 jarige plaatsgenoot deed daarvan aangifte. De 23 jarige man verklaart dat er inderdaad een conflict was maar ontkent met een glas gegooid te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in.


Boskoop Woninginbraken

De politie stelt een onderzoek in naar drie woninginbraken. In een woning aan de Nieuwstraat werd vrijdag 25 juni ingebroken. Deze woning werd doorzocht nadat het glas van een tuindeur kapotgemaakt was. Uit de woning werden onder andere autosleutels gestolen. Bij een woning aan de Houtsingel heeft men tussen woensdag 23 en zaterdag 26 geprobeerd in te breken. De bewoners zagen dat er braakschade was bij een voorraam. In een woning aan Laag Boskoop is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juni ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een uitzetraam geforceerd. De woning is doorzocht maar het is nog onduidelijk of er iets weggenomen is.

Gouda Auto te water, rijden onder invloed
Vrijdag 25 juni rond 21.00 uur is een 26-jarige Gouwenaar met zijn auto op de Nieuwe Broekweg ter hoogte van de Edisonstraat te water geraakt. De Gouwenaar kwam vanaf de Edisonstraat in de richting van de Nieuwe Broekweg aangereden, raakte in een slip, ging dwars door de berm en kwam vervolgens op een stalen dukdalf terecht waarna hij in het water belandde. Toen de politie eerste hulp aan de man verleende kreeg ze het vermoeden dat de man gedronken had. De ademanalyse bevestigde dit: 725 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Dit gebeurt altijd bij een ademalcoholgehalte boven 570 ug/l. De auto is door een takelbedrijf en de brandweer uit de Gouwe gehaald.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --