Openbaar Ministerie

Persberichten

Den Haag, 28 juni 2004

Verdachten overvallen woningen Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer aangehouden

De Politie Haaglanden heeft op maandag 21 en dinsdag 22 juni drie mannen uit Den Haag aangehouden. De mannen, variërend in leeftijd van 17 tot 21 jaar, worden ervan verdacht verscheidene bejaarden in hun woning te hebben overvallen. De mannen zijn donderdag 24 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Haagse rechtbank. De RC heeft de drie verdachten in bewaringgesteld.

De mannen worden ervan verdacht in Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer stroopwafels te hebben gevent langs de deuren. Daarbij kozen zij woningen uit die door bejaarden werden bewoond. Nadat een bejaarde bewoner de deur had geopend, werd hij of zij bedreigd en gedwongen om geld en bankpassen af te staan.

Een rechercheteam bestaande uit rechercheurs van zowel bureau Pijnacker-Nootdorp als van bureau Zoetermeer heeft de overvallen onderzocht. Het is mogelijk dat met de aanhouding van de drie verdachten meer overvallen zijn opgelost. Politie en justitie sluiten meer aanhoudingen niet uit.

De politie verzoekt eenieder die meer informatie heeft over vergelijkbare overvallen in Pijnacker-Nootdorp of Zoetermeer zich te melden bij Politie Zoetermeer via telefoonnummer (079) 329 61 11.