Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 28-06-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.00 uur had een aanrijding plaatsgevonden op de Wittevrouwensingel tussen een automobilist uit Utrecht (leeftijd nog onbekend) en een 50-jarige motorrijder uit Groenekan. De motorrijder stond op de Wittevrouwensingel voor het rode verkeerslicht te wachten. Hij kwam uit de richting van de Maliesingel. De automobilist reed in dezelfde richting en zag de motorrijder, die voor het verkeerslicht stond te wachten, over het hoofd. De automobilist raakte de motorfiets aan de achterzijde. De 50-jarige man liep hierbij een schaafwond en pijn aan zijn knie op. Beide mannen hebben een blaastest moeten ondergaan. Hieruit bleek dat de man uit Utrecht te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 785 ug/l uit waarbij 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage

UTRECHT Op zondagmiddag heeft de politie een hennepplantage ontdekt.

Omstreeks 17.40 uur kreeg de politie een melding om naar de Prinses Margrietlaan te gaan in verband met waterlast in een woning. Ter plaatse zag de politie dat het water uit de bovenwoning kwam. De agenten besloten om bij de bovenwoning een ruitje in te slaan, omdat er niemand thuis was. In de woning ontdekte de agenten een hennepplantage op de zolder, omdat daar de wateroverlast vandaan kwam. De zolderruimte stond blank met water.

Er zijn 160 planten in beslag genomen en het bleek dat de bewoner illegaal was aangesloten op stroom. Tegen de bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT- Op de Amethistweg vond zondagmorgen een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer.

Omstreeks 10.10 uur reed een 26-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets in de richting van Lunetten. Uit tegenovergestelde richting kwam een scooter met twee personen aanrijden. Op het moment dat de scooter de vrouw passeerde greep de passagier de tas van de vrouw en probeerde deze van haar schouder te trekken.

De vrouw stopte en hield haar tas vast. De verdachten stopte ook en stapte af. Een van de mannen sommeerde de vrouw haar tas af te geven. Als het slachtoffer dat weigert wordt de tas alsnog uit haar handen getrokken.

De politie is op zoek nar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 090 - 88 44.