LAZULI CURSUSCENTRUM

Thuisblijven is leuker met Lazuli Cursuscentrum

Het aanbod van Lazuli Cursuscentrum (www.lazuli.nl) is enorm uitgebreid! Vanaf september biedt Lazuli diverse theatercursussen voor beginners en gevorderden, yoga, meditatie, tarot, dans en zang. Ook op creatief gebied valt er van alles te beleven zoals modelboetseren, vrij boetseren, keramiek beschilderen, beeldhouwen, mandala tekenen en zijde beschilderen. De uitbreiding in het aanbod is mogelijk doordat er een nieuwe sfeervolle cursusruimte in het pand in Zeist is bijgekomen.

Omdat niet iedereen de hele zomer op vakantie is, is er naast de najaarsprogrammering een speciaal zomerprogramma ingelast.

De creatieve gezinsmiddag
Op zondagmiddag 11 juli 2004 is er een bijzondere creatieve gezinsmiddag van 12.00 - 16.00 uur. Met volwassenen en kinderen samen ongedwongen creatief bezig zijn. Dat is het doel van deze middag. Moeder aan het keramiek beschilderen, vader aan het speksteen bewerken, en dochter en/of zoon aan het mandala tekenen. Of allemaal samen iets doen. Natuurlijk hoeft het geen traditionele gezinssamenstelling te zijn. Het gaat om de combinatie van kinderen en volwassenen. Tijdens de open dag in januari is gebleken dat dit geweldig inspirerend werkt. We werken niet met een vast programma dus iedereen kan echt doen waar hij of zij zin in heeft op elk moment. Dit alles onder professionele begeleiding van verschillende docenten van Lazuli. De middag wordt afgesloten met een voorstelling van het Aldo-poppentheater van de bekende Utrechtse poppenspeelster Ina Geisler.

Het 'Thuisblijven is leuker-variatieweekend'
Op zaterdag 7 en zondag 8 augustus is er een zeer gevarieerd programma bij Lazuli met o.a. theatersport, yoga, keramiek beschilderen, mandala tekenen en beeldhouwen. Het wordt een heerlijk weekend vol creativiteit, plezier en ontspanning. Een leuke manier om kennis te maken met activiteiten die je misschien niet meteen voor jezelf bedenkt. Dit weekend kan het allemaal geprobeerd worden. De dagen bestaan uit een ochtendprogramma, een uitgebreide lunch en een middagprogramma. Je kunt je voor 1 of 2 dagen opgeven.

Lazuli doet meer
Naast het reguliere aanbod geeft Lazuli ook workshops aan groepen. Zo worden er bijvoorbeeld workshops gegeven op kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes en bij de buitenschoolse opvang. Dit gebeurt in het centrum zelf, op locatie of gewoon bij de mensen thuis. Het uitgangspunt hierbij is dat alles bespreekbaar is en er altijd gekeken wordt naar wat de mensen precies willen. Deze flexibiliteit sluit goed aan bij de bedrijfsfilosofie van Lazuli. Lazuli wil graag volwassenen en kinderen onverwachte talenten en mogelijkheden in zichzelf laten ontdekken. Zowel creatief als met het lichaam. Omdat het bedrijf opereert vanuit deze filosofie wordt er met veel plezier doorlopend gekeken naar nieuwe activiteiten en mogelijkheden. Dit gebeurt samen met de snel groeiende groep enthousiaste, professionele docenten.

Op zoek naar een pand!
Het pand in Zeist waarin Lazuli Cursuscentrum op dit moment is gehuisvest wordt in augustus 2005 afgebroken. Er wordt dan ook druk gezocht naar een nieuwe locatie waarin het bedrijf verder door kan groeien. Een oude school, boerderij of bedrijfspand in de regio Utrecht zou ideaal zijn.