Ingezonden persbericht


Persbericht

DNS van steeds groter belang voor Nederlandse organisaties

~ onderzoek door Netlink onder ICT-managers toont aan dat IP-management een sleutelrol vervult in bedrijven ~

28 juni 2004 57 procent van de ICT-managers noemt DNS (Domain Name System) van cruciaal belang voor hun organisatie. 43 procent van de organisaties geeft bovendien aan dat het belang van DNS nog altijd verder toeneemt. Dit blijkt uit een onderzoek dat Netlink uitvoerde onder 50 ICT-managers van grote Nederlandse organisaties*.

Uit het onderzoek blijkt verder dat maar liefst 74 procent van de ondervraagde ICT-managers van mening is dat ook DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) een sleutelrol speelt in hun organisatie.

De resultaten van het onderzoek van Netlink laten eens te meer zien dat IP en daaraan gerelateerde oplossingen zoals DNS- en DHCP-oplossingen, uitgegroeid zijn tot een onmisbaar element van de communicatie-infrastructuur van grote organisaties. Mede dankzij de uitfasering van traditionele protocollen zoals IPX, SPX en Netbios, en de enorme toename in het gebruik van internet voor mobiele en voice applicaties, is IP inmiddels uitgegroeid tot een protocol van wereldformaat. Grotere bedrijven hebben echter vaak een dagtaak aan het toekennen en beheren van IP-adressen. De beschikbaarheid en de prestaties van DNS- en DHCP-oplossingen zijn daarmee voor veel bedrijven onmisbaar geworden.

Het Nederlandse bedrijfsleven is ontzettend afhankelijk van het internet, en met de explosieve toename in het gebruik van mobile computing, draadloze en IP-telefonieoplossingen, zal het belang van het IP en internet gerelateerde IP-services alleen maar verder toenemen, zei Willem Holterman, general manager van Netlink. Wanneer de DNS en DHCP-infrastructuur niet goed functioneert, is de toegang tot applicaties niet gewaarborgd of sterk vertraagd, met veel omzetverlies als gevolg. Juist voor organisaties met een sterke focus op e-business is DNS en DHCP dus van cruciaal belang. Ook staat DNS bovenaan de lijst van de belangrijkste elementen binnen het security-model. Er zijn immers al diverse voorbeelden bekend van grote organisaties, die niet meer konden communiceren omdat hun DNS-omgeving vernietigd was.

Netlink richt zich al sinds 1997 op de automatisering van het IP-beheer en de voor IP belangrijke services als DNS en DHCP. Samen met haar partners Lucent, Men & Mice en Nominum, biedt Netlink een zeer gericht aanbod van diensten en oplossingen voor professioneel IP-management, die het beheer van DNS en DHCP optimaliseren en automatiseren.


* Het betreffende onderzoek vond plaats tijdens de VitalQIP gebruikersdag in Amersfoort, 31 maart 2004

(380 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netlink
Netlink, The Network Service Company, is een pure netwerkintegrator, die zich volledig heeft toegelegd op advisering, verkoop, implementatie en onderhoud van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen.

Netlink zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of-ownership te verlagen. Netlink heeft gedegen kennis van technische oplossingen. Zij werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is het bedrijf o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner en Nortel Gold Partner.

Voor meer informatie over Netlink, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.netlink.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---