Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 28-06-2004

Politie betrapt dief
EELDE - In de nacht van zondag op maandag zagen agenten op de Hoofdweg een man lopen. Naar aanleiding van een melding kort daarvoor dat een man zich verdacht ophield in die omgeving werd deze man gecontroleerd. Hij bleek een mengpaneel en twee microfoons bij zich te hebben en hij kon geen sluitende verklaring geven waarom hij op dat tijdstip daar liep met die spullen. De 34-jarige man uit Eelde werd aangehouden en onderzoek moet uitwijzen of de spullen van diefstal afkomstig zijn.

Caravan gedumpt
BEILEN - Agenten troffen zaterdagavond een caravan aan op een parkeerplaats aan de N 381 tussen Beilen en Westerbork. Van deze Chateau Touring 320 caravan was de kentekenplaat en de verlichting verwijderd evenals het neuswiel. Binnen in de caravan was het een chaos. Vermoedelijk is de caravan gebruikt tijdens de TT en gedumpt op de parkeerplaats.

Politie bekeurt agressieve automobilist
EMMEN - Zondagavond reden agenten in een onopvallende politieauto over de Hondsrugweg. Een automobilist vertoonde zogenaamd kleefgedrag door op zeer korte afstand achter de politieauto te rijden. Daarna haalde hij rechts in en verhoogde zijn snelheid tot 75 km/uur. Daar is de maximumsnelheid 50 km/uur. De 24-jarige Emmenaar werd staande gehouden waarna hij zeer agressief was tegen de agenten. Hij kreeg een bekeuring voor het kleven, rechts inhalen en overtreding van de maximumsnelheid.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl