Lekstroom 10.15 uur

Utrecht 28-06-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Controle op vaarverkeer

VIANEN/LOPIK/NIEUWEGEIN De politie heeft op zondag 27 juni, tussen 14.00 en 19.00 uur, een controle op het vaarverkeer op de Lek uitgevoerd.

Bij de controle, die werd ondersteund door het KLPD, werd in 5 gevallen een bekeuring uitgeschreven. De schippers die werden bekeurd konden de registratiebescheiden niet tonen, overschreden de maximum toegestane snelheid in de vaargeul of gebruikten niet de verplichte dodemansknop.

In 5 gevallen werd er gewaarschuwd voor minder ernstige feiten.

Jongens aangehouden met speelgoedwapen

HOUTEN- De politie heeft zondagavond 27 juni, om 19.00 uur, drie jongens uit Houten aangehouden die op de Pronkmos met een luchtdrukpistool op straat liepen.

De 16-jarige Houtenaar had het wapen, een zogenaamd veerdrukpistool, onder zijn jas verborgen terwijl zijn vriendje, een 15-jarige inwoner uit Houten de kogeltjes in zijn zak bewaarde. De derde jongen in het gezelschap, een 17-jarige Houtenaar, droeg de houder van het wapen in zijn zak.

Het wapen en de bijbehorende houder en munitie werd inbeslaggenomen. In overleg met justitie wordt bepaald wat het gevolg zal zijn voor de 3 knapen.

De ouders van de minderjarige verdachten werden in kennis gesteld en hebben de jongens van het politiebureau opgehaald.

Mannen aangehouden voor mishandeling

IJSSELSTEIN De politie heeft maandag 28 juni, om 00.45 uur, twee mannen uit IJsselstein aangehouden voor mishandeling.

De mishandeling was het gevolg van een conflict dat de mannen, beiden 28 jaar, hadden gehad met het slachtoffer, een 26-jarige inwoner uit IJsselstein. Het conflict had te maken met problemen in de relatiesfeer. Het slachtoffer was in zijn gezicht geslagen en was bedreigd.

Beide verdachten zijn ingesloten en nader onderzoek zal worden verricht.