Rijn&Venen 10.15 uur

Utrecht 28-06-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Man aangehouden voor rijden onder invloed

MAARSSEN De politie heeft zondag 27 juni, om 14.00 uur, een 53-jarige inwoner uit Maarssen aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man bestuurde een personenauto op de Ruimteweg en had door zijn overmatig alcoholgebruik de gehele rijbaan nodig.

Aan het politiebureau blies de man 870 ug/l op de ademtestapparatuur. Dit is vier keer

de toegestane waarde. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man raakt lasershield kwijt bij controle

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole op de Zuilense ring met een lasergun werd een bestuurder betrapt die een lasershield gebruikte.

Met de lasershield kan de apparatuur van de politie gestoord worden waardoor de snelheid niet gemeten kan worden. Het bezitten van dit soort middelen om de radarappartuur te storen is verboden.

De 30-jarige verdachte uit Utrecht heeft zijn lasershield uitgebouwd en deed afstand van de apparatuur. De man kreeg daarnaast een proces-verbaal.

Mannen aangehouden voor diefstal dieselolie

ABCOUDE De politie heeft zondag 27 juni, om 09.00 uur, twee mannen uit Weesp aangehouden voor het stelen van dieselolie.

De verdachten, van 19 en 21 jaar oud, werden aangetroffen op de Bovenkamp waar zij bij een aanhanger stonden waaruit dieselolie lekte. In en rond de aanhangwagen werden attributen aangetroffen waarmee dieselolie uit een tank van een auto kan worden gehaald. Voorts, roken beide mannen naar dieselolie.

De beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.