Ingezonden persbericht


MEIJER BESTE NEDERLANDER TIJDENS EUROPEES FORMULE RENAULT 2000

DONINGTON PARK - Afgelopen weekend vond in Engeland alweer de zesde wedstrijd om het Europees Kampioenschap Formule Renault plaats. Paul Meijer was de enige Nederlandse coureur die een positie in de top tien wist te behalen door een achtste plaats te noteren tijdens de tweede race op het circuit van Donington Park. Daarmee pakte de jonge coureur van Nikon Motorsport wederom belangrijke punten om het kampioenschap waar hij momenteel de achtste plaats inneemt.

Al jaren staat het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap bekend als het officiële voorportaal naar de grotere raceklassen, door haar races plaats te laten vinden tijdens alle LG Super Racing Weekends. In het Europees Formule Renault 2000 kampioenschap gaan de jonge coureurs de strijd met elkaar aan in gelijkwaardig materiaal (chassis, motoren, banden, brandstof). Om in een startveld vol internationale toptalenten als 'rookie' dan ook zo constant te presteren getuigt van absolute klasse!

Met een zevende en een vijfde positie in de kwalificaties, had Paul Meijer al een goede uitgangspositie voor beide races veroverd. Door in beide manches goed uit de startblokken te komen wist de jonge coureur van Nikon Motorsport Team zijn posities goed te verdedigen. In de eerste race haalde de coureur uit Bilthoven maar liefst vier coureurs in om vervolgens nog een plaatsje door te schuiven naar de tweede stek. In een alles of niets poging voor de eerste plaats reed Meijer achterop tegen Colin Fleming aan. Dit betekende helaas einde wedstrijd voor de iets te gretige coureur. In het land waar het bijna altijd regent start Meijer in de tweede race als vijfde. De tweede race moest wederom op een natte baan verreden worden. Paul Meijer had zich voor deze race als beste gekwalificeerd en mocht van een vijfde plaats vertrekken. Hij had wederom een goede start en wist zich door te stoten naar plaats drie, die hij echter al snel moest inleveren. Meijer verloor grip en valt uiteindelijk terug naar een achtste plaats.

Paul: "Ondanks de slechte weersomstandigheden heb ik toch wel laten zien dat ik met de beste coureurs van Europa mee kan strijden. Als ik niet tegen Fleming was aangereden had een overwinning er dik ingezeten. In de tweede manche verloor ik veel grip op dit spekgladde circuit en moest genoegen nemen met een achtste positie."

UITSLAG EUROPEES FORMULE RENAULT 2000 RACE 01 DONINGTON PARK:


1. Patrick Pilet 15 ronden 00:26:37.586

2. Guillaume Moreau +2.080

3. Colin Fleming +5.119
20. Paul Meijer +13 ronden

UITSLAG EUROPEES FORMULE RENAULT 2000 RACE 02 DONINGTON PARK:


1. Mike Conway 15 ronden 00:30:01.315

2. Guillaume Moreau +15.290

3. Paul Di Resta +17.190
8. Paul Meijer +37.415

Voor meer INFORMATIE of extra FOTOMATERIAAL kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis, Insight F1 Motorsport Report (+31 652 056 637 / roelof@insightf1.com)

BRONVERMELDING: INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT