Ingezonden persbericht


Persbericht

Veldhoven, 28 juni 2004

Simac en Iosys gaan samenwerken

Simac Techniek NV heeft een belang van 15% verworven in het softwarebedrijf Iosys. Iosys, leverancier van de applicatie @VO, is met een marktaandeel van ca. 50% (het pakket is geïnstalleerd op ca. 250 scholen) marktleider op het gebied van het automatiseren van alle onderwijsprocessen in het Voortgezet Onderwijs. Deze participatie past in de strategie van Simac om via allianties een sterkere positie in te nemen in bepaalde marktsegmenten.

Naast deze financiële participatie zullen beide bedrijven intensief samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe (ICT-) producten, diensten en concepten voor het voortgezet onderwijs. Ook zijn er gezamenlijke plannen voor expansie naar nieuwe markten. Dit betreft het benaderen van andere onderwijsinstellingen in Nederland en de verkoop van @VO in België.

"De inzet van automatisering binnen het onderwijs begint steeds meer overeenkomsten te vertonen met het gebruik van ERP en CRM systemen binnen bedrijven. Dit vereist dat scholen zich steeds verder moeten professionaliseren op het gebied van ICT. De samenwerking met Simac biedt ons de mogelijkheid om de scholen een volledig pakket aan producten en diensten te bieden ter ondersteuning van dit proces", aldus Frank van Loon, directeur van Iosys. "Simac heeft een brede ervaring op het gebied van implementatie en beheer van ICT infrastructuren in bedrijfskritische omgevingen en deze ervaring zal onze gebruikers zeker ten goede komen".

Iosys BV ondersteunt onderwijsinstellingen met advies, diensten en de ontwikkeling van software om op een efficiënte en kwalitatief hoogstaande wijze met schoolinformatie om te gaan. Iosys BV levert daarvoor de onderwijsapplicaties Schoolfact 5, @VO en Business Objects. Directie Simac Techniek NV

Simac Techniek NV pag. 1 van 2 28 juni 2004

Persbericht

Noot voor de redactie (