Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 juni 2004

Man bekent doodslag

Aangehouden man heeft doodslag op vriendin bekend

Goor

De 41 jr. man die zondagmiddag 27 juni werd aangehouden op verdenking van het doden van zijn 29 jr. vriendin, heeft deze doodslag bekend. Hij vertelde dat beiden een hevige ruzie met elkaar hadden gehad en dat hij in een staat van verstandverbijstering tot zijn daad was gekomen. De 29 jr. was door messteken om het leven gebracht. Zoals reeds eerder gemeld werd zondagmiddag de 27e juni in een woning aan de W. van der Sluisstraat in Goor het stoffelijk overschot van de 29 jr. vrouw aangetroffen. De 41 jr. verdachte was nog in de woning aanwezig en kon direct worden aangehouden. Naar de omstandigheden van met name ook het waarom van het dramatische voorval wordt nog verder onderzoek gedaan. De 41 jr. zit op dit moment in verzekering en zal een dezer dagen bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-079484)

Lijk aangetroffen

Op aanwijzen van getuige wordt lijk gevonden, identiteit nog onbekend

Enschede

Zondagavond 27 juni om ongeveer 20.20 uur wordt door een getuige gemeld dat in een boom in bosschages tussen de Westerval in Enschede en bedrijven op het naastgelegen industrieterrein, iets hangt wat op een mens lijkt. Ter plaatste treffen politiemensen inderdaad een lijk hangend in een boom aan dat al in een verregaande staat van ontbinding was. Het vermoeden is dat het lijk daar tussen de 3 maanden en enkele weken aanwezig is geweest. Op dit moment is ook nog niet duidelijk of het een man of een vrouw betreft, hoogstwaarschijnlijk een man. Onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat er van een misdrijf geen sprake is. Het gaat om een persoon van ongeveer 1m 80 lang met vermoedelijk bruin haar. Hij of zij was gekleed in een witte sportbroek van het merk Sportsworld met zwarte bies en een oranje koordje in de broek. Droeg verder witblauwe sportschoenen van het merk Nike, een boxershort van het merk Time sport, een groen T-shirt en daarover een grijs velours jasje met rits van het merk Iridaily. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die deze persoon missen of die wellicht iets meer over het slachtoffer kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. (bps: 04-079608)

Rijden onder invloed

Bestuurder met 0.75 promille achter stuur van zijn auto

Borne

Bij een controle van een 24 jr. automobilist uit Hengelo op maandagmorgen 28 juni om ongeveer 02.20 uur op Weerselosestraat in Borne, bleek alcoholgebruik. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.75 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-079661)

Autodief aangehouden

Man probeert auto te stelen, maar wordt op aanwijzen van getuige aangehouden

Hengelo

Maandagmorgen 28 juni om ongeveer 02.05 uur wordt door een getuige gemeld dat hij ziet dat aan het Industrieplein in Hengelo een man probeert een auto te stelen. Dit lukte waarschijnlijk niet goed want de man gaat weer uit de auto. Op aanwijzen van deze getuige wordt even later een 21 jr. man uit Rotterdam aangehouden die voor verder onderzoek aan het bureau is opgesloten. Aan het Industrieplein wordt een auto gevonden waarvan het portier is opengebroken en waarbij getracht was de bedrading in de auto door te verbinden om hem te starten. Dit laatste was niet gelukt. (bps: 04-079659)

Bovenwoning uitgebrand

Frituurpan vergeten, woning boven supermarkt uitgebrand, supermarkt veel waterschade

Goor

Zondagavond 27 juni om ongeveer 21.00 uur wordt een uitslaande brand gemeld aan de Iependijk in Goor. Bij komst van de politiemensen zien zij dat de vlammen uit het dak slaan en dat het een woning betreft boven een supermarkt. De 41 jr. bewoner had op dat moment reeds de woning verlaten. Hij vertelde dat hij om ongeveer 20.30 uur een frituurpan op het gas had gezet en deze nadat het voetballen op tv was begonnen was vergeten, totdat de vlammen uit het dak sloegen. Naderhand bleek dat de brand inderdaad in de keuken was ontstaan. De brandweer kon niet meer voorkomen dat de gehele bovenwoning grotendeels verloren ging. Bluswater heeft veel schade veroorzaakt in de supermarkt. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (bps: 04-079622)

Aanrijding met letsel

Geen voorrang verleend, 1 bestuurder naar het ziekenhuis

Notter

Zondagmorgen 27 juni om ongeveer 11.00 uur verleende een 36 jr. automobilist uit Notter, op de kruising van de Zunaweg en de Molendijk in zijn woonplaats, geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 42 jr. automobilist uit Nijverdal. Deze laatste is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De 36 jr. alsmede zijn mede-inzittenden, echtgenote en vier kinderen, waren erg geschrokken maar doordat allen in de gordel cq goede kinderstoeltjes zaten, werd erger voorkomen. Zij bleven op wat lichte verwondingen na, ongedeerd. Beide auto's zijn door een sleepdienst afgevoerd. (bps: 04-079468)

Onder invloed en doorgereden na aanrijding

Vrachtwagen bestuurder ramt verkeerslichtinstallatie, rijdt door met 1.75 promille

Almelo / Vriezenveen

Zondagavond om ongeveer 21.05 uur wordt door getuigen gemeld dat zij hadden gezien dat een vrachtauto met een Pools kenteken, een verkeerslichtinstallatie omver had gereden op de Berkelstraat in Almelo. De bestuurder was doorgereden. De getuigen waren de vrachtauto gevolgd en de route werd doorgegeven. Politiemensen konden daarom de chauffeur aanhouden op het moment dat hij een parkeerplaats opreed aan de N36, ter hoogte van Vriezenveen. De chauffeur, een 49 jr. man uit het Poolse Zawcvuet, bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.75 promille uitwees. Hij is voor verder verhoor opgesloten. (bps: 04-079621)

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Vier mannen aangehouden die met behulp van knuppels verhaal komen halen

Almelo

Zondagavond 27 juni om ongeveer 20.30 uur werd gemeld dat aan de Wielewaal in Almelo problemen waren, Bleek dat een aantal mannen met behulp van knuppels verhaal waren komen halen bij bewoners van een woning aan deze straat. Bedreigingen waren geuit en ruiten waren vernield. De daders waren reeds weer weg maar konden in de omgeving worden aangehouden. Aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten werden vier Almeloers van 21, 26, 27 en 29 jaar. De vermoedelijke aanleiding van het geheel is onenigheid tussen twee meisjes van elf jaar eerder op de avond. Wat exact, zal onderzoek moeten uitwijzen. (bps: 04-079586)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --