Ingezonden persbericht


--- Persbericht ---

Maandag 28 juni 2004

ArboNed dag en nacht paraat met trauma-opvang

Schokkende gebeurtenissen op de werkvloer lijken business as usual. Dagelijks zijn 600 mensen slachtoffer van een bedrijfsongeval en jaarlijks vinden er bij 300.000 bedrijven criminele calamiteiten plaats als agressief gedrag of een overval. Directe opvang van slachtoffers en collega's beperkt het risico op trauma's. Daarom introduceert ArboNed 24 uur per dag trauma-opvang voor haar klanten.

Niet zelden leidt een traumatisch voorval tot ernstige klachten als een depressie of fysieke aandoeningen, waardoor slachtoffers langdurig uit de roulatie raken. Snelle en goede hulpverlening beperkt dat risico. Met trauma-opvang verwacht ArboNed maar liefst tweederde van zulke verzuimgevallen te voorkomen. Algemeen directeur Paul Verburgt: "Werkgevers kunnen nu 24 uur per dag en 7 dagen per week bij het meldnummer van Trauma Opvang Nederland terecht. Binnen vier uur hebben we een hulpverlener ter plaatse. Die vangt niet alleen de direct betrokkenen op, maar ook omstanders. Dat is vaak een nog veel grotere groep."

Een ongeval of geweldsdelict kan ook flinke materiële schade aan de werkplek opleveren: gebroken ramen, kapotte steigers, een ongezonde luchttoevoer door rookschade. Werknemers hervatten hun werk niet eerder dan wanneer hun veiligheid is gegarandeerd. Verburgt: "Ook voor de controle van de werkplek zijn we er meteen. Waar de bedrijfsmaatschappelijk werker klaar staat om de mens op te vangen, inspecteert onze veiligheidskundige de werkomgeving op elk mogelijk tijdstip. Met trauma-opvang bieden we werkgevers niet alleen een handvat om op sociaal vlak uiting te geven aan goed werkgeverschap, maar helpen we hem ook met praktische zaken."

--- Einde persbericht ---


---

Over ArboNed

ArboNed N.V., opgericht in 1994, is de op één na grootste arbodienst van Nederland. Als specialist op het gebied van werk en gezondheid levert ArboNed een belangrijke bijdrage aan een gezond werkklimaat bij 60.000 klanten met samen meer dan 1,1 miljoen werknemers. ArboNed heeft een marktaandeel van 17% en telt 80 vestigingen door het land. Meer informatie op www.arboned.nl.

Noot voor de redactie (