Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem / Dieren - Dagelijks snelheidscontroles op A-348
Publicatiedatum: 28-06-2004

De politie, unit IJsselland van het district Arnhem Veluwezoom, gaat samen met het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de regio Gelderland-Midden met ingang van de maand juli, gedurende een half jaar dagelijks op snelheid controleren op de A-348 (tussen Dieren en het Velperbroekcicuit bij Arnhem).

Uit metingen blijkt dat de hier toegestane snelheid (120 km p/u) in veel gevallen ruimschoots wordt overschreden, snelheden van 190 à 200 km per uur zijn geen uitzondering.
Verkeersirritaties, meldingen van bestuurders over gevaarlijke inhaalmanoeuvres en zelfs bedreigingen en mishandelingen zijn hier het gevolg van.
Voor de politie is dit aanleiding om gedurende langere tijd te gaan controleren, om op die manier de snelheid weer naar beneden te krijgen. Een half jaar lang wordt er dagelijks (ook in de weekenden) in beide richtingen gecontroleerd.
De controles vinden op diverse manieren plaats: met motorrijders + staande houdingen, zonder staande houdingen, door middel van 'flitsen', door te volgen met opvallende en onopvallende politieauto's en door middel van de lasergun.
Ook op andere verkeersovertredingen zal gecontroleerd worden.

///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden