Verzamelde persberichten

's-Hertogenbosch 27-06-2004

District Den Bosch

DIEFSTAL LUIERS

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 16-jarige Rosmalense aangehouden in een winkel aan het Monseigneur van Roosmalenplein in s-Hertogenbosch. Het meisje, werkzaam in de winkel, wordt er van verdacht hulp geboden te hebben aan een drietal klanten bij het wegnemen van een zestal pakken luiers zonder ze af te rekenen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTEN VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond drie Bosschenaren, 16, 18 en 19 jaar oud, aangehouden. De drie worden er van verdacht twee plaatsgenoten, 20 en 22 jaar oud, mishandeld te hebben. Die avond kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het Leonardo Da Vinciplein. Een groep jongeren was daar aan het voetballen geweest en vermoedelijk is om het partijtje voetbal onenigheid ontstaan. Op basis van de opgegeven signalementen konden de verdachten even verderop aangehouden worden. Ze zijn inverzekeringgesteld voor verder onderzoek. De 22-jarige Bosschenaar liep een kapotte lip en een blauw oog op, de 20-jarige Bosschenaar is door de ambulance ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was in zijn gezicht geschopt en raakte even buiten bewustzijn.

LICHT GEWOND NA AANRIJDING

Haarsteeg Een 28-jarige Bossche automobiliste is zaterdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Voordijk, Tuinbouwweg in Haarsteeg. De vrouw reed over de Voordijk komende uit de richting van de Meliestraat. Ze verleende op het kruispunt geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 19-jarige automobilist uit Kerkdriel en daarop ontstond een aanrijding. De vrouw liep een hersenschudding op.

MAN BELEDIGT AGENT

s-Hertogenbosch Een 25-jarige Bosschenaar is zaterdagmiddag aangehouden op de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch. Agenten zagen dat de man een blikje bier uit de auto waarin hij zat, gooide. Toen een agent hem hierop aansprak en hem wilde bekeuren, beledigde de man de agent. De verdachte trachtte de agent te slaan en rende daarop weg. Even verderop werd hij aangehouden.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inwoner van Gemonde aangehouden op de Parade in s-Hertogenbosch. De man lag daar tegen een hek. Hij kon niet meer op zijn benen staan, vermoedelijk omdat hij veel te veel gedronken had. Daarop werd hij aangehouden. Op het bureau was de man nauwelijks bij kennis. Daarop is hij door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED EN IN BEZIT VAN DRUGS

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 29-jarige Vlijmenaar betrapt op het rijden onder invloed. Op de Paleispoort in s-Hertogenbosch viel hij door de mand. Op het bureau bleek de man in het bezit te zijn van een zakje drugs, vermoedelijk cocaïne De drugs zijn inbeslaggenomen. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch Een 53-jarige Bosschenaar is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op het rijden onder invloed op de Orthenseweg in zijn woonplaats. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

MAN DRAAIT DOOR

Drunen De politie heeft zondag ochtend een 34-jarige inwoner van Drunen aangehouden in zijn woning. De man was doorgedraaid en toen de politie terplaatse kwam bedreigde hij hen met een vleesvork. Hij is ingesloten.

BALDADIGHEID

s-Hertogenbosch Een 19-jarige inwoner van Vught is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Torenstraat in s-Hertogenbosch. Agenten zagen dat de man diverse aldaar geparkeerde fietsen omver gooide. Hij kreeg een proces-verbaal.

District Aa en Dommel

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Helvoirt Een 16-jarige bromfietser uit Helvoirt is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Nieuwkuikseweg in zijn woonplaats. De bromfietser reed samen met een 14-jarige plaatsgenoot over het fietspad in de richting van Helvoirt. Een tractor bestuurd door een 20-jarige inwoner van Udenhout, reed een oprit op en de bromfietser botste tegen het voorwiel van de tractor. Zowel hij als zijn passagier komen met een klap op de grond. De bromfietser heeft vermoedelijk zijn been gebroken en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

HUISVREDEBREUK

Boxtel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inwoner van Boxtel aangehouden in de Rozenmarijnstraat in Boxtel. De man was eerder die avond uit een horecagelegenheid in die straat gezet. Nu stond de man weer bij de horecagelegenheid en hij weigerde weg te gaan. Daarop is hij aangehouden. Later die nacht kon hij huiswaarts keren met een proces-verbaal.

AUTO IN DE BRAND GESTOKEN

Schijndel
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in de Haydnstraat in Schijndel een auto in de brand gestoken. De auto brandde uit. Twee in de nabijheid geparkeerde autos liepen eveneens schade op. De politie stelt een onderzoek in.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR GEWOND BIJ EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL

Sint Oedenrode
Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Borne is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A50 ter hoogte van Sint Oedenrode. De man is met zijn vrachtwagen in een bocht de controle over het stuur verloren en kwam in de sloot naast de snelweg terecht. Omstanders haalde de man uit de vrachtwagen. Hij had een hoofdwond en is door de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

District De Leijgraaf

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Uden
Een 23-jarige inwoner van Uden is zaterdagavond aangehouden op de Markt in zijn woonplaats. Hij beledigde agenten die op de Markt waren. Hij werd meegenomen en later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

MAN SLAAT PLAATSGENOOT

Uden
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Uden aangehouden op de Wilhelminastraat in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht even daarvoor een 27-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht geslagen te hebben op de Markt in Uden. De politie sprak de verdachte even verderop aan en gaf hem aan waarvan hij verdacht werd. Daarop vluchtte hij weg. Op de Wilheminastraat kon hij alsnog worden aangehouden. In de politieauto vond de man het nodig één van de agenten te bedreigen. De man is de volgende dag met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd. Overigens staat hij op de zogenaamde stelselmatige daderlijst, de zogenaamde veelplegers.

MAN VERNIELT FIETS

Schaijk
Een 19-jarige inwoner van Schaijk is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Schutsboomstraat in zijn woonplaats. Agenten zagen de man een fiets vernielen. Toen agenten de man een bekeuring wilde geven inzake baldadigheid, wilde de man niet mee werken. Daarop werd hij aangehouden en later die nacht alsnog met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

MOTORRIJDER TEGEN EEN BOOM

Uden
Een 26-jarige Eindhovense motorrijder is in de nacht van zaterdag op zondag tegen een boom gereden op de Sint Jansstraat in Uden. Daarbij liep hij enkele verwondingen in zijn gezicht op. De politie vermoedt dat er alcohol in het spel is. Een bloedproef moet dit uitwijzen.

MAN AANGEHOUDEN

Schaijk De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Schaijk aangehouden in zijn woning. De man had die nacht zijn 20-jarige ex-vriendin tegen haar wil meegenomen in de auto en haar enkele malen geslagen. De man had problemen met het feit dat hun relatie verbroken was. De verdachte werd inverzekeringgesteld.

AUTOMOBILIST KOMT OM HET LEVEN BIJ EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL

Uden
Een 53-jarige automobilist uit Veghel is zondagmiddag omstreeks 16.45 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Rondweg in Uden. De man reed in de richting van het centrum en is met zijn auto tegen een boom gereden. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Rondweg is tussen de Industrielaan en het centrum enige uren afgesloten geweest.

District Maasland

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige Osse automobilist betrapt op het rijden onder invloed op de Koornstraat in zijn woonplaats. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

VERNIELEN, POGING BRANDSTICHTING EN OPGEVEN VALSE NAAM

Oss
Zaterdagavond heeft de politie drie jongens uit Oss, 13, 14 en 15 jaar oud, aangehouden. De politie kreeg een melding dat er in de Lisztgaarde in Oss een ruit vernield was en dat daar drie jongens bij gezien waren. Op basis van de signalementen kon de politie de jongens even verderop in de Johannes Zwijssenlaan aanhouden. Bij de aanhouding gaven de drie valse namen op. Bij de woning in de Lisztgaarde is tevens gepoogd brand te stichten. Die avond bleek ook een ruit van een gebouw aan de Van Anrooijstraat vernield te zijn. Mogelijk dat de jongens daar ook iets mee te maken hebben. De politie heeft de drie verdachten ingesloten en onderzoekt de zaak.

JONGENS MISHANDELD

Oss
Twee jongens uit Valkenswaard, 15 en 16 jaar oud, zijn zaterdagavond door een drietal tot nog toe onbekenden mishandeld op de Wolfskooi in Oss. De jongens hingen wat rond op de Wolfskooi toen de onbekenden hen kwamen vertellen dat ze daar weg moesten. Daarop werden zij geslagen met ondermeer een ijzeren staaf. De slachtoffers moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. De 16-jarige jongen liep een aantal verwondingen op zijn rug en hoofd op. De 15-jarige heeft vermoedelijk een scheurtje in zijn kaak. De politie stelt een onderzoek in.

MAN WORDT GESLAGEN EN BESTOLEN

Heesch
Een 19-jarige inwoner van Heesch is zaterdagavond mishandeld op de kermis in zijn woonplaats. De man is in zijn gezicht geslagen en tevens zijn zijn bril en gehoorapparaat weggenomen. In het ziekenhuis bleek hij een verwonding aan zijn lip en een lichte hersenschudding te hebben opgelopen. De politie stelt een onderzoek in.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VECHTEN EN OPENBAAR DRONKENSCHAP

Oss
Op de Heuvel in Oss heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige inwoner van Macharen en een 25 jarige man uit Oss aangehouden. Agenten zagen dat de 30-jarige man bij een horecagelegenheid begon te vechten. Hij is later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd. De 25-jarige Ossenaar bleef bij de horecagelegenheid omstanders lastig vallen. Daarop is hij aangehouden voor openbaar dronkenschap. Ook hij werd later die nacht met een proces-verbaal heengezonden.

MAN SLAAT PLAATSGENOOT

Oss
Een 21-jarige Ossenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor mishandeling. Hij wordt er van verdacht een 39-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht geslagen te hebben in een horecagelegenheid aan de Oostwal in Oss. De verdachte is vervolgens vermoedelijk zelf ook geslagen. De man is ingesloten.

District Land van Cuijk

FIETSTER KOMT ONGELUKKIG TEN VAL

Linden
Een 80-jarige fietster uit Escharen is zaterdagmiddag gewond geraakt toen zij ongelukkig ten val kwam op de Oostermeerweg in Linden. De vrouw brak daarbij haar pols en liep letsel aan haar been op. Ze is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED BRENGT BROMFIETSERS TEN VAL

Grave
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige automobilist uit Grave aangehouden op de Mgr Borretweg in zijn woonplaats. Een 17-jarige bromfietser uit Grave en een 16-jarige plaatsgenoot die achterop zat, werden door de automobilist gehinderd toen hij op de kruising met de Traverse linksaf sloeg. De bromfietsers kwamen daardoor ten val, maar de automobilist reed door. Toen een agent met de slachtoffers stond te praten, kwam de man weer voorbij rijden. Daarop werd hij staandegehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te rijden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij verklaard echter dat hij niet achter het stuur zat toen de bromfietsers gehinderd werden. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oeffelt
Op de Veerweg in Oeffelt betrapte de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige automobilist uit Gennep op rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

VERZET BIJ AANHOUDING

Stevensbeek
In een horecagelegenheid in Stevensbeek heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Stevensbeek, 25 en 32 jaar oud, aangehouden. De politie kwam ter plaatse omdat de 25-jarige verdachte de uitbaatster en een medewerker van de horecagelegenheid had beledigd en bedreigd. De man bleek erg agressief te zijn. Toen agenten de man in de horecagelegenheid wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Tevens probeerden diverse bezoekers, waaronder de later 32-jarige aangehouden verdachte, de aanhouding te voorkomen. Zij belaagden de agenten en vernielden ondermeer een portofoon. De 25-jarige verdachte kon met gebruik van peperspray aangehouden worden. De 32-jarige verdachte werd ook aangehouden. Hij bedreigde één van de agenten. Een 27-jarige Overloonse, die zich eveneens met de aanhouding bemoeide en een agent belaagde, kreeg een stomp in haar gezicht. Zij kwam ten val en is door ambulance personeel onderzocht. De aangehouden verdachten zijn inverzekeringgesteld.