Openbaar Ministerie

Persberichten

Den Bosch, 28 juni 2004

Arrestant overleden aan intoxicatie

Het onderzoek van de Rijksrecherche naar de doodsoorzaak van de op 23 november 2003 in een Bossche politiecel overleden arrestant is afgerond. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat als meest waarschijnlijke doodsoorzaak kan worden aangewezen intoxicatie door het innemen van diverse middelen zoals methadon, codeïne en andere stoffen.

Er is geen enkele aanwijzing voor een andere doodsoorzaak. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de politie in deze niets te verwijten valt. De man is rechtmatig aangehouden, onder meer wegens het niet voldoen aan een ambtelijk bevel.
Na de aanhouding is er geen arts voor de man geraadpleegd. Daartoe was ook geen enkele aanleiding. De man was goed aanspreekbaar en vast ter been ten tijde van de aanhouding.
's Nachts is er nog regelmatig naar de man gekeken. Er was ook toen geen enkele aanleiding te veronderstellen dat de man in zodanige omstandigheden verkeerde dat er een arts moest worden geraadpleegd. Mede op verzoek van de nabestaanden wordt geen verder informatie verstrekt.