Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 28 juni 2004

* PREVENTIEF FOUILLEREN IN WIJKEN MIDDELLAND EN NIEUWE WESTEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdag- en zondagavond acties preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Middelland en het Nieuwe Westen.
Zaterdagavond werden op straat 50 personen gefouilleerd en 155 inzittenden uit 73 auto's. Er werd een dealer aangehouden in het bezit van 52 gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne en op grond van de Wet Wapens en Munitie, twee vrouwen en twee mannen. Die avond werden 7 messen, 3 busjes CS-gas, 1 boksbeugel, 1 ploertendoder en 1 knuppel in beslag genomen. Zondagavond zijn op straat 148 personen gefouilleerd en 105 inzittenden uit 45 auto's. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden 3 personen aangehouden en 1 man wegens het niet voldoen aan bevel of vordering. Tevens werden er 5 messen, 1 boksbeugel en 1 knuppel in beslag genomen.


* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagavond rond kwart voor zeven werden vier jongens (15,15,16 en 13 jaar), afkomstig uit Rotterdam op heterdaad aangehouden nadat zij kort ervoor hadden ingebroken in een patatkar die aan de Schiestraat stond. De jongens werden na een korte zoektocht in de omgeving aangehouden. Zij hadden uit de kar diverse blikjes frisdrank meegenomen.
Nadat de verdachten waren gefouilleerd bleek één van de 15-jarige verdachten een stamkaart bij zich te hebben die van diefstal afkomstig was.
Na onderzoek bleek de verdachte deze kaart tijdens een straatroof te hebben bemachtigd. De verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.


* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Drie met vuurwapens bewapende mannen hebben zondagavond omstreeks negen uur een videotheek aan de Hoornweg overvallen.
Personeel en klanten werden door de overvallers, die bivakmutsen droegen, bedreigd. De klanten moesten op de grond gaan liggen, waarna zij persoonlijke goederen (o.a. horloge en tas) moesten afgeven. Ook haalden de overvallers geld uit de kassa. Met een paar honderd euro aan buit gingen de mannen er vandoor. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* SKIMMER OPGEPAKT
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond één uur werd een 27-jarig Roemeen aangehouden op verdenking van het plaatsen van een skimapparaat en een camera bij een bank aan de Kurt Callostraat. De verdachte, die de aandacht van politiepersoneel trok omdat hij in zijn auto zonder gordel over de stoep reed, werd voor deze overtredingen aangesproken. Hij ging er echter als een haas vandoor. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden. Na onderzoek bij de bank bleek de geldautomaat geheel geprepareerd te zijn voor het skimmen van bankpasjes. In een grijze 'kliko', die naast de bank stond, werd een videocamera en een ontvang inrichting aangetroffen. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in naar deze oplichting.


* DRUGSTOERISTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over overlast, stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster zondagmiddag in een pand aan de Joubertstraat een onderzoek in. In het pand werden 11 Duitse drugsverslaafden aangetroffen. De elf, vier vrouwen en zeven mannen in de leeftijd van 24 tot 55 jaar werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Ook de 33-jarige dealer (bewoner van het pand) werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De drugstoeristen werden later op de avond heengezonden.

Uitgave zondag 27 juni 2004

* MAN DOODGESTOKEN - DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Bij een steekpartij, zaterdagavond omstreeks kwart voor elf in het Zwaanshals, is een 53-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. Een 51-jarige man uit Rotterdam werd in de liesstreek gestoken. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.
In een café ontstond vermoedelijk een onenigheid tussen enkele personen, waarbij ook de 53-jarige eigenaar/uitbater van het café was betrokken. Waar de onenigheid over ging is nog onduidelijk. De onenigheid zette zich vervolgens buiten voort, waarbij de eigenaar werd neergestoken. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een 51-jarige man werd in de liesstreek geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon nog niet door de politie worden gehoord. Naar aanleiding van getuigenverklaringen konden later drie verdachten worden aangehouden; twee mannen van 30- en 52-jaar oud en een 45-jarige vrouw, allen afkomstig uit Rotterdam. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van de drie verdachten bij de steekpartij en naar de achtergronden van deze zaak.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN IN HET BEZIT VAN VERDOVENDE MIDDELEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond werd tijdens een dealeractie op de Coolhaven een personenauto gecontroleerd. In de auto lagen zakjes met verdovende middelen (37 bolletjes cocaïne en 14 bolletjes heroïne). De drugs werden in beslag genomen. De drie inzittenden van de auto, Rotterdammers van 22-, 23- en 29-jaar oud, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 22-jarige verdachte was tevens in het bezit van een flinke hoeveelheid geld. Ook dit geld is in beslag genomen.


* AANRIJDING
ROTTERDAM - Bij een aanrijding tussen twee personenauto's, in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee op de kruising Posthumalaan met de Veenstraat, is de 36-jarige bestuurder van één van de auto's gewond geraakt. De Rotterdammer kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer uit zijn benarde postitie worden bevrijd. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De bestuurder van de andere auto was na de aanrijding uit zijn auto gestapt en weggelopen. De politie stelt een onderzoek in naar deze man.


* BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak ontstond in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart voor twee brand in een woning aan het Heemraadsplein. De bewoners hadden het pand tijdig kunnen verlaten. De brandweer, die het alarm grote brand gaf, bluste de brand. Om 04.43 uur gaf zij het sein brand meester. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bewoners konden niet terugkeren naar hun woning. Voor hen werd tijdelijk elders onderdak geregeld. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

heeft vanaf zaterdagavond tot zondagmorgen vroeg in samenwerking Er werden tien personen aangehouden ter zake van inbraak (drie personen werden op heterdaad betrapt bij een kelderbox inbraak), openlijke geweldpleging (4 mannen waren betrokken bij een onenigheid bij een discotheek aan de Delftsestraat), bedreiging, openbare dronkenschap, mishandeling en rijden onder invloed. Er werden 34 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen en 56 voor voor diverse andere (verkeers)overtredingen.