--------------------------------------------------------------------------
                     Actis introduceert IQ CallCenter                     
--------------------------------------------------------------------------


Schiphol-Rijk, 28-06-2004

Actis, leverancier van kennis en oplossingen op het gebied van tele- en datacommunicatie, heeft een nieuwe oplossing voor zowel grote als kleine call centers geïntroduceerd, IQ CallCenter. Ontwikkeld als aanvulling op de telefooncentrale biedt deze oplossing agents en supervisors real-time inzicht in de status van het call center. IQ CallCenter geeft onder andere informatie over het aanbod van telefoonverkeer, de lengte van wachtrijen, en het aantal beschikbare en bezette agents. Het waarschuwt als grenswaarden worden overschreden, zodat de supervisor direct maatregelen kan nemen. IQ CallCenter is platformonafhankelijk en kan dus samenwerken met ieder type telefooncentrale. Ook kan het als stand alone product gebruikt worden.

"Consumenten worden steeds kritischer en stellen steeds hogere eisen aan het contact dat zij hebben met organisaties," aldus Jan Peter Kalksma, algemeen directeur van Actis. "Om te zorgen dat call center medewerkers klanten snel en correct te woord kunnen staan, hebben we IQ CallCenter ontwikkeld. Zo kunnen supervisors snel inspelen op extra drukte door waar nodig agenten bij te schakelen. IQ CallCenter biedt verder zeer uitgebreide rapportagemogelijkheden. Niet alleen kunnen zo de prestaties van het call center geanalyseerd worden, ook kan het beleid bijgesteld worden op basis van trends in het telefoonverkeer."

Supervisors kunnen agents, afhankelijk van het aanbod van oproepen, in- of uitloggen in groepen. Agents kunnen dit ook zelf doen. Daarnaast kunnen supervisors de groepsparameters instellen of aanpassen, zoals hulpgroep, lengte wachtrij, maximale wachttijd en nawerktijd. Verder biedt IQ CallCenter agents de mogelijkheid om plaats te nemen op de werkplek van hun keuze, waar zij inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord. De oplossing is ook klaar voor Voice over IP: als werkplekken uitgerust worden met IP-telefoons of softphones, kunnen agents op andere locaties of zelfs op een thuiswerkplek onderdeel uitmaken van het call center.

IQ CallCenter is verkrijgbaar in meerdere talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Het is ontwikkeld voor zogenaamde 'in house' call centers, tot 120 agents. Met een prijs vanaf ¤ 300 per seat is het geschikt voor zowel kleine als grotere organisaties.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Actis:
Actis is sinds 1996 leverancier van kennis en oplossingen op het gebied van tele- en datacommunicatie, met daarin een belangrijke rol voor IP-telefonie. De dertig medewerkers zijn gespecialiseerd in de integratie van spraak ? en datacommunicatie en beschikken over uitgebreide ervaring en expertise. Actis heeft een eigen ontwikkelingsafdeling voor maatwerkapplicaties. Actis biedt via een eigen opleidingsinstituut, de Actis Academy, een scala aan trainingen op het gebied van data- en telecommunicatie aan. Belangrijke productpartners van Actis zijn Nortel Networks en EADS Telecom.

Meer informatie:
Actis
Jan Peter Kalksma
T: +31 20 316 21 23
E: jkalksma@actis.nl
Voor journalisten:
NewsEngine PR
Ezra van Tiel
T: +31 20 567 21 70
E: ezra.vantiel@newsenginepr.com
Ref.:ABS0008-1C3AC6