KLM

04/029

KLM AIRCARES STEUNT RIGHT TO PLAY

AMSTELVEEN 28 Juni, 2004 - Van 1 juli tot en met 30 september 2004, is Right To Play de begunstigde organisatie van het charitatief sponsorprogramma "KLM AirCares". Right To Play is een jonge charitatieve organisatie die is opgericht door voormalig Olympisch schaatskampioen Johann Olav Koss. Zij stelt zich tot doel kinderen in achtergestelde gebieden waaronder vluchtelingen, voormalig kindsoldaten en weeskinderen als gevolg van de HIV/AIDS epidemie, door sport en spel fysiek en mentaal te stimuleren in hun ontwikkeling. Right To Play heeft meer dan 45 programma's in achttien landen in Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten.

KLM-passagiers krijgen aan boord een korte videofilm te zien over dit project. De Holland Herald, het magazine aan boord van alle KLM vliegtuigen, besteedt eveneens aandacht aan Right To Play ten gunste van deze organisatie. Passagiers kunnen aan boord per credit card geld doneren en frequente reizigers van KLM kunnen via de website van KLM AirCares (www.aircares.nl) hun frequent flyer miles doneren. Met deze miles kunnen de begunstigde organisaties kostenloos naar de projecten afreizen. Jaarlijks steunt KLM AirCares vier verschillende organisaties

Naast de bestaande activiteiten van KLM AirCares heeft KLM besloten Right To Play te adopteren als begunstigde organisatie van het KLM Open Celebrity Am golfwedstrijd. Deze wedstrijd zal aan de vooravond van het KLM Open golftoernooi worden gehouden. Op 2 augustus spelen bekende sporters en andere prominenten met amateurgolfers op de Goyer Golf & Country Club in Eemnes. De dag wordt afgesloten met een charity-diner, waar onder meer bekende artiesten zullen optreden. Ook is er tijdens het diner een veiling van items die beschikbaar zijn gesteld door onder andere de deelnemende BN'ers en spelers van de European Tour. De opbrengsten van het Celebrity Am golftoernooi, het charity-diner en de veiling zullen geheel ten goede komen aan Right To Play.