Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 juni 2004


Vijf verdachten voor dealen harddrugs ingesloten


Politie tevreden over verloop festival - Impulz


De politie is tevreden over het verloop van het muziekfestival Impulz dat afgelopen weekeind op het terrein van Bussloo werd gehouden. De organisatie was goed geregeld en er deden zich geen wanordelijkheden voor, de sfeer was goed en gezellig.
Men had gerekend op zo'n 30.000 bezoekers, maar het aantal bleef op ongeveer 15.000 mannen en vrouwen steken. Tijdens de toegangscontrole en tijdens het toezicht op het terrein zelf, zijn door de politie in totaal 42 verdachten aangehouden. Bij 39 van hen werden hard- en/of softdrugs aangetroffen.
In totaal heeft de politie 924 xtc-tabletten, 5 buisjes speed, 6 gram cocaïne, 1 buisje GHB en zeven maal een hoeveelheid weed en hash in beslag genomen..
Vier verdachten, afkomstig uit Apeldoorn, Putten, Rhenen, Bergen (NH), werden ingesloten op verdenking van handel in drugs. De man uit Putten (41 jaar) spande de kroon door met 100 pillen op zak te lopen, terwijl bij controle in zijn auto nog eens 482 pillen werden gevonden.
Alle vier zullen worden voorgeleid bij de officier van justitie in Zutphen.
Een vijfde verdachte inzake dealen, werd ingesloten en zal na het bekend worden van zijn identiteit met een dagvaarding op vrije voeten worden gesteld.
Verder werd één verdachte werd aangehouden inzake diefstal van twee mobiele telefoons en twee andere verdachten werden aangehouden inzake verduistering in dienstbetrekking en heling van consumptiemuntjes.


Verkeerscontrole


Tijdens en na afloop van het evenement werden in samenwerking met de KLPD en de Kon. Marechaussee, verkeerscontroles uitgevoerd bij de Kar in Apeldoorn, de Fliertweg in Wilp en op de Rijksstraatweg in Voorst.
Tijdens de controle bleken 33 bestuurder onder invloed van alcohol. Van een 22 jarige Apeldoorn die de blaasproef weigerde en een andere bestuurder die 1,2 prom. blies, werden de rijbewijzen ingevorderd.
Bij deze controle werden bij twee automobilisten hash, speed en xtc-tabletten aangetroffen. Drie bestuurders werden bekeurd voor respectievelijk het voorhanden hebben van een honkbalknuppel in de auto, het negeren van een stopteken en het rijden op een onverzekerde brommer.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 58


---- --