Ingezonden persbericht


Dassault Aviation consolideert data-storage met Brocade-SAN

Brocade levert dual fabric SAN op basis van vijf Brocade SilkWorm 12000 Directors

Tilburg, 28 juni 2004 - Vliegtuigbouwer Dassault Aviation implementeert een bedrijfsbrede SAN-infrastructuur op basis van technologie van Brocade Communications Systems, Inc., leverancier van infrastructuuroplossingen voor Storage Area Networks (SAN's). Dassault Aviation produceert vliegtuigen voor zakelijke en militaire doeleinden. Het bedrijf bundelt diverse kleinere SAN's tot één groot SAN, waarbij twee afzonderlijke vestigingen gebruik kunnen maken van de voordelen van krachtige EMC storage bays. Met één groot, geconsolideerd SAN kan Dassault het gebruik van storage verbeteren, het aantal servers reduceren en de gegevensopslag over de gehele linie beter beheren.

De Information Systems Division van Dassault Aviation koos voor een corporate SAN op basis van Brocade SilkWorm 12000 Directors. Onderdeel van het beslissingsproces was een bezoek aan het datacenter van één van de grotere klanten van Brocade, waar de Dassault-medewerkers inzicht kregen in een operationeel SAN op basis van Brocade SilkWorm 12000 Directors. Na uitvoerige tests door Dassault zelf vertrouwde de organisatie verder op de uitgebreide expertise en jarenlange ervaring van Brocade in het ontwikkelen van een hoogwaardige oplossing. Deze oplossing biedt Dassault ondersteuning bij het beschikbaar maken van bedrijfskritische gegevens. Het definitieve ontwerp is een volledig redundant uitgevoerd dual fabric SAN op basis van vijf Brocade SilkWorm 12000 Directors.

"De gecombineerde oplossing van Brocade en EMC geeft ons het noodzakelijke hoge niveau van databeschikbaarheid", zegt Jacques Pellas, Vice-President van de Dassault Aviation Information Systems Division. "Daarbij beschermt dit SAN-platform onze investeringen tot ver in de toekomst. Bij veranderende behoeften zijn we in staat de directors uit te breiden naar de nieuwe Brocade SilkWorm 24000 Directors. Dit geeft ons de flexibiliteit om toekomstige functionaliteit toe te voegen, mocht dat noodzakelijk zijn."

Brocade blijft zich richten op het beschermen en uitbreiden van investeringen van klanten in SAN's. Als bewijs initieerde het bedrijf op 26 april 2004 een upgrade-stappenplan waarmee bestaande SilkWorm 12000-klanten probleemloos kunnen migreren naar SilkWorm 24000-functionaliteit. De gangbare hardware, software en beheerelementen van de twee director-platformen stellen huidige SilkWorm 12000 Directors-gebruikers in staat hun kennisniveau, tools en best practices bij alle platformen te verbeteren.

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht