1e persbericht van maandag 28 juni 2004

Eindhoven 28-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van geweldpleging voorgeleid

De twee verdachte jongens en het meisje die afgelopen weekend aangehouden werden voor het plegen van geweld (zie 2e persbericht van zondag 27 juni 2004) moeten dinsdag voor de Rechter Commissaris verschijnen. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Uit het onderzoek blijkt inmiddels dat er ook een aantal fietsen zijn vernield. Dit is vermoedelijk in Eindhoven gebeurd op 19 juni. Hier is echter tot nu toe geen aangifte van gedaan. Slachtoffers en getuigen hiervan worden verzocht om contact op te nemen met de politie. De politie sluit overigens niet uit dat er nog meer mensen het slachtoffer zijn geworden van geweldplegingen. Tot nu toe zijn drie aangiftes binnengekomen. Mochten andere slachtoffers of getuigen een dergelijke werkwijze herkennen dan verzoekt de politie hen eveneens om contact op te nemen. De politie is bereikbaar op 0900-8844.

Eindhoven: Bromfietser rijdt NS-station binnen na achtervolging

Op het Stationsplein is zondag rond 22.15 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte kort voor zijn aanhouding op zijn bromfiets met hoge snelheid over de busbaan van de Keizersgracht rijden zonder helm en zonder verlichting. Bovendien stak hij zijn middelvinger op tegen de politie. Hierop werd de achtervolging ingezet. De bromfietser reed via de Emmasingel en het 18 Septemberplein naar de achterkant van het NS-station. In het NS-station reed de bromfietser op een beveiligingsmedewerker in. Deze kon nog net opzij springen maar werd toch nog aan zijn schouder geraakt. De bromfietser is vervolgens tegen de schuifdeuren van de uitgang van het station gebotst en gevallen. De beveiligingsmedewerker heeft de man meteen in zijn kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De man is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling ex aangehouden

Op de Sint Bonifaciuslaan is zondag rond 19.15 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 23-jarige ex-vriendin op de eerdergenoemde straat. De vrouw heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Zij liep verwondingen aan haar hand op. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na wegnemen terrasstoel

Op de Hoofdstraat is maandag rond 00.45 uur een 26-jarige inwoner van Venray aangehouden. De man zou eerder die avond vanaf een terras aan de Hoofdstraat een terrasstoel weggenomen hebben. Hij zou de stoel mee hebben genomen in zijn auto. De auto en de stoel werden later aangetroffen in de Meester van Busselstraat in Mierlo. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Verdachte steekpartij aangehouden

De politie heeft maandagmorgen om 7.00 uur, na een rechercheonderzoek, een 17-jarige jongen uit Best aangehouden. De jongen wordt er van verdacht dat hij op zaterdag 10 januari 2004 betrokken was bij een ripdeal waarbij een 29-jarige Eindhovenaar met een mes in zijn rug werd gestolen. Het slachtoffer was gebeld om drugs te komen afleveren in Best op de Ringweg. Daar stonden twee jongens op hem te wachten. Tijdens de deal werd de portemonnee bij het slachtoffer uit zijn handen gegrist. De dealer ging achter de dader aan maar werd door een tweede dader met een mes in zijn rug gestoken. Het slachtoffer liep een klaplong op en werd opgenomen in een ziekenhuis. Door de politie werden op 10 januari elf cachets met cocaïne inbeslaggenomen.

Budel-Schoot: Woninginbraak

In een woning aan de Poelruiter is tussen zaterdag 13.00 uur en zondag 21.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden een laptop, sieraden en geld weggenomen.

Gemert: Fietsendief door eigenaar in de kraag gevat

Een man van 54 uit Gemert heeft zondag om 16.00 uur een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man uit Gemert werd door zijn vrouw gewaarschuwd dat een voorbijganger zijn fiets, die voor zijn woning aan de Sint Jansbloem stond, meenam. De man ging de dief met zijn auto achterna en wist hem op de Scheiweg klem te rijden. Hij hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De fietsendief is ingesloten.

Lieshout: Quad gestolen

Vanaf een oprit van een woning aan de Floreffestraat is zondag tussen 22.15 en 22.30 uur een zwarte quad, type Unili CX100, met het kenteken 07-NX-DB gestolen.

Veldhoven: Verdachte misbruik meisje aangehouden

De politie heeft maandagmorgen rond 6.45 uur in zijn woning in Veldhoven een 18-jarige jongen aangehouden. De jongen wordt er van verdacht op 24 april een 6-jarig meisje uit Sint Oedenrode te hebben misbruikt. Het meisje verdween die zaterdag rond 16.00 uur bij een tennispark aan het Smidsvuurke en een uur later werd ze teruggevonden bij een kinderboerderij. Het meisje was misbruikt. De jongen is in verzekering gesteld.