Gemeente Haarlem


28 juni 2004
sector Maatschappelijke Ontwikkeling

178/2004
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Actieprogramma Cultuurbereik

Dertig gemeenten, provincies en het Rijk slaan in de Cultuurnotaperiode 2001-2004 de handen inéén om het bereik van cultuur te vergroten én te verbreden. In Haarlem bestaat de mogelijkheid voor instellingen om voor het onderdeel Cultuur & School projectvoorstellen in te dienen, die de gezamenlijke doelstelling onderschrijven.

Het onderdeel Cultuur en School van het Actieplan Cultuurbereik biedt financiële ondersteuning aan scholen en culturele instellingen en organisaties die projecten of activiteiten ondernemen met het doel de positie van cultuureducatie in het onderwijs blijvend te versterken. Voor subsidie komen projecten in aanmerking die voldoen aan een of meerdere van de volgende doelstellingen of activiteitencategorieën:
- Het project bevordert of is gebaseerd op samenwerking tussen een of meerdere scholen en een of meerdere culturele instellingen of organisaties.
- Het project draagt bij aan een kwalitatieve verbetering en verbreding van het aanbod voor het onderwijs. Cultuureducatief aanbod dat cultureel divers van karakter is, verdient bijzondere aandacht.
- Het project draagt bij aan uitbreiding van de doelgroep en de totstandkoming van een doorlopende leerlijn. Prioriteit wordt gelegd bij projecten voor het VMBO en de basisvorming (eerste drie klassen voortgezet onderwijs).
- Het project bevordert de toegankelijkheid van informatie over het aanbod van culturele instellingen voor leraren en leerlingen.
- Het project bevordert het gebruik van cultureel erfgoed (musea, monumenten, archeologie en archieven) in het onderwijs.

Projectvoorstellen, voor projecten die in de tweede helft van 2004 / begin 2005 plaatsvinden, moeten worden ingediend vòòr 1 oktober 2004.

Voor meer informatie of het indienen van projecten kunt u terecht bij:

Gemeente Haarlem, Sector Maatschappelijke Ontwikkeling
Afdeling Cultuur
Patrick Vlegels
Postbus 3333
2001 DH, HAARLEM
023-5115767
MACROBUTTON HtmlResAnchor vlegels@haarlem.nl

---- --