Politie Gelderland-Midden

Arnhem, taxichauffeur aangehouden na schermutseling
Publicatiedatum: 28-06-2004

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op het Willemsplein in zijn woonplaats een 28-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van twee plaatsgenoten van 21 en 26 jaar. De betrokken mannen, allen taxichauffeurs, kregen even na twee uur 's nachts onderling ruzie, die vervolgens zou zijn uitgemond in een handgemeen. Collega's waarschuwden de politie die de 28-jarige op aanwijzing van de slachtoffers aanhield. De aanleiding tot de ruzie moet vermoedelijk gezocht worden in de werksfeer. Het 21-jarige slachtoffer was dusdanig gewond geraakt dat hij zich onder medische behandeling moest stellen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemmer mishandeld met knuppel: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 28-06-2004

Een 20-jarige man uit Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in zijn woonplaats mishandeld door een nog onbekende man met een knuppel. Het slachtoffer liep omstreeks 02:15 uur met enkele vrienden over straat richting Station Velperpoort, toen een drietal onbekende jongens hen passeerden. Na een woordenwisseling om nog onbekende reden zou een van het drietal een knuppel tevoorschijn hebben gehaald waarmee hij vervolgens uithaalde. Bij een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer geraakt en liep verwondingen op. De gewonde Arnhemmer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Omstanders waarschuwden de politie die nog vergeefs naar de dader heeft gezocht. De dader had volgens omstanders het volgende signalement: blanke man van ongeveer 18 a 20 jaar oud, bruin kort haar met daarover een zwart petje en ongeveer
1.90 lang. Verder zou hij een zwarte broek met witte sportschoenen hebben gedragen en hij droeg een zwart donsjack. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen, die meer informatie hebben over dit voorval zich te melden via tel. nr. 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemmer overvallen bij straatroof

Publicatiedatum: 28-06-2004

Een 16-jarige jongen uit Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag overvallen door drie, nog onbekende, jongens. Het slachtoffer fietste omstreeks 01:00 uur over de Eldenseweg, ter hoogte van `De Plantage', toen drie jongens hem tegemoet kwamen lopen. De Arnhemmer zou vervolgens door een van hen van zijn fiets getrapt zijn. De daders namen de bezittingen, zoals geld en een mobiele telefoon, van het slachtoffer af. Vervolgens gingen de drie jongens er op zijn zilverkleurige fiets vandoor in de richting van Arnhem centrum. Het slachtoffer hoefde zich, voor zover bekend, niet onder doktersbehandeling te stellen. De daders waren volgens het slachtoffer rond de 17/18 jaar; één jongen droeg een grijze trui, één jongen droeg een zwarte trui met capuchon en één jongen droeg een blauwe trui met een capuchon. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over dit incident of over de mogelijke daders. Dit kan via tel. nr. 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg, Doesburger aangehouden na bedreiging plaatsgenote
Publicatiedatum: 28-06-2004

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Doesburg aangehouden op verdenking van bedreiging. Het slachtoffer, een 42-jarige Doesburgse, was bij kennissen op bezoek toen de verdachte, een bekende van het slachtoffer, voor de woning op de ramen sloeg en bedreigende uitingen deed. De man wilde naar binnen, waarop een woordenwisseling ontstond tussen beide partijen. Slachtoffer en verdachte bleken bekenden van elkaar en zouden volgens het slachtoffer al langer in onmin met elkaar leven. Ook was er kennelijk alcohol in het spel. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte Doesburger in eerste instantie niet meer aan. De man is later in zijn woning aangehouden en legde een bekennende verklaring af. Omdat het slachtoffer volgens de verdachte praatjes over hem zou hebben rondgestrooid zou hij in woede zijn ontstoken. De Doesburger kreeg in overleg met justitie een boete opgelegd van 170 euro. Bij het niet betalen daarvan wacht hem de gang naar de rechter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---