Ingezonden persbericht


Persbericht

28 juni 2004

Bernard Fransen nieuwe voorzitter ROC Midden Nederland

Bernard Fransen wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland. De heer Fransen is nu nog voorzitter van Wellantcollege. De Raad van Toezicht heeft hem benoemd per 1 november 2004. Hij volgt ing. Henk Jaspers op die per 1 oktober 2004 wegens prépensioen terugtreedt.

B.J.F. Fransen
B.J.F. Fransen (Msc.)(1950) is een echte onderwijsman en daarbij zeer bekend met het onderwijs in de regio Midden Nederland. Begonnen in 1971 als leraar in het basisonderwijs is hij op dit moment (sinds 2001) voorzitter van het College van Bestuur van Wellantcollege, de grootste groene onderwijsorganisatie in Nederland. Daarvoor was hij voorzitter van de centrale directie van de Faculteit Educatieve opleidingen van de Hogeschool van Utrecht (1998-2001) en algemeen directeur van de Hogeschool Stoas (1988-1998).

Naast zijn werk als Collegevoorzitter bekleedt Bernard Fransen vele bestuurlijke functies in de sport en het onderwijs. Zo is hij onder meer voorzitter van het landelijk platform Sport en Bewegen en bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond.

ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland is ontstaan uit een fusie afgelopen jaar tussen ROC Utrecht en ROC De Amerlanden. Met ruim 28.000 deelnemers, 2.600 personeelsleden en een omzet van meer dan 155 miljoen euro is ROC midden Nederland de ondernemende onderwijsinstelling voor een Leven Lang Leren in het midden van het land. Het ROC vormt dan ook een onmisbare schakel in de economische en maatschappelijke ontwikkeling van Midden Nederland. Het gefuseerde roc verzorgt op ruim vijftig locaties in de provincie Utrecht middelbaar beroepsonderwijs, werkend-leren-onderwijs, educatie, bedrijfsopleidingen en reïntegratie- en preventietrajecten. Het opleidingenaanbod beslaat alle grote beroepsbranches: economie & dienstverlening, ICT, techniek & innovatie, zorg & welzijn, toerisme & recreatie en kunst, cultuur & media.

Afbeelding:
Een foto van Bernard Fransen is te downloaden via de website www.rocmiddennederland.nl klik door naar 'ROC Utrecht' en 'nieuwe voorzitter CvB'

Meer informatie
Drs. Cor Jansen, woordvoerder College van Bestuur
Telefoon (030) 285 27 90
Mobiel (06) 5379 58 64
E-mail c.jansen@rocu.nl