Algemene Inspectiedienst (AID)

Visstropers geverbaliseerd
Kerkrade, 28 juni 2004

Afgelopen dagen heeft het zogenoemde visstroperijteam weer diverse visstropers geverbaliseerd. Het team assisteerde bij controleacties op de Oosterschelde. Een visser die vistuig gebruikte waarvoor hij geen vergunning had, kreeg vrijdagavond 25 juni een proces-verbaal. Op zaterdag 26 juni troffen de leden van het team in totaal vier personen aan die overtredingen begingen bij het vissen.

Na een melding bij het centraal meldpunt visstroperij constateerden de controleurs dat een vader en zoon visten met lange lijnen geaasd met dode visjes, hetgeen niet is toegestaan. De 23 kg gevangen snoekbaars werd in beslag genomen.

Twee sportvissers die al langere tijd verdacht werden van visstroperij, werden op heterdaad betrapt. Ze verstopten de snoekbaars, op weg naar hun thuishaven, elders aan wal onder wat hooi. De bedoeling was de vis op een later tijdstip op te halen. In totaal werd bij deze vissers, 46 kg snoekbaars in beslag genomen.

Het visstroperijteam is in deze maanden vooral actief op de Oosterschelde en bestaat uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst, de KLPD, de provincie Zeeland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Afgelopen weekend assisteerde het team bij de controles op de Krammer en het Volkerak.

Het team is bereikbaar via het centraal meldpunt voor visstroperij, telefoon 045 5462222.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.