NATIONAAL FONDS OUDERENHULP


Eerste Nationale Vergeet-me-niet Dag geslaagd!

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp kijkt tevreden terug op de eerste Nationale Vergeet-me-niet Dag van zondag 27 juni. In verschillende verzorgingshuizen werd de dag aangegrepen om iets feestelijks te organiseren. Andere bejaardenhuizen werden opgeroepen om hun deuren open te stellen voor het publiek.

In het Willem Drees-huis in Amsterdam werd het officiële startsein van de Nationale Vergeet-me-niet Dag gegeven door Lingo presentatrice Nance en CDA-staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken). Samen met PvdA-kamerlid Gerdi Verbeet ging ze vervolgens wandelen met een oudere.

In het verzorgingshuis Bunninchem in Bunnik las John Bernard zelfgeschreven verhalen voor. Dit was zijn eerste officiële optreden als ambassadeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp. De LPF-fractie ging bloemen brengen in verzorgingshuis Vreeswijk in Nieuwegein en bij bewoners van zorgcentrum Oostduin in den Haag.

Verschillende verzorgingshuizen die dit jaar niet mee konden doen . gezien de korte tijd waarin het Nationaal Fonds Ouderenhulp deze dag heeft georganiseerd . zijn volgend jaar wel van de partij en vinden het een erg leuk initiatief. Bij het Nationaal Fonds Ouderenhulp staat de telefoon inmiddels roodgloeiend. Veel mensen willen zich alsnog aanmelden om bij eenzame mensen op bezoek te gaan.

Volgend jaar wordt opnieuw de Nationale Vergeet-me-niet Dag georganiseerd op de eerste zomerse zondag. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp hoopt dat iedereen de bezoeken zo leuk vindt dat er een langduriger contact tot stand komt, zodat ouderen minder eenzaam zijn tijdens de zomermaanden. In Nederland leven 1 miljoen eenzame ouderen, 200.000 ouderen zijn extreem eenzaam. Zij krijgen weinig of geen bezoek.

.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie coördinator Elke van Wageningen van het Nationaal Fonds Ouderenhulp:
030-6567774, 06-42582774 of e.vanwageningen@ouderenhulp.nl

28 jun 04 14:41