Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS BIEDT EERSTE SSL VPN-OPLOSSING MET SAML-ONDERSTEUNING VOOR VEILIGE EXTRANETTOEGANG


Schiphol-Rijk, 28 juni 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) heeft bekendgemaakt dat zijn NetScreen Secure Access appliances de eerste SSL VPN's zijn, die de bekende Security Assertion Markup Language (SAML)integreren. Het SSL VPN-portfolio van Juniper Networks is daarmee via op standaarden gebaseerde interfaces interoperabel voor het beheer van authenticatie-, autorisatie- en Single Sign-On (SSO)-beleidsregels die opgeslagen zijn in bedrijf-directories. Dit maakt veilige toegang tot netwerkbronnen mogelijk tegen aanmerkelijk lagere kosten dan bij traditionele, op software gebaseerde beveiligingsoplossingen.

De brede acceptatie van oplossingen voor toegangsbeheer maakt integratie met SAML essentieel voor leveranciers van SSL VPN's doordat SAML op gestandaardiseerde wijze een XML-gebaseerd raamwerk voor het uitwisselen van beveiliginginformatie definieert. Met op standaarden gebaseerde authenticatie en autorisatie binnen de NetScreen Secure Access SSL VPN-productfamilie stelt Juniper Networks klanten in staat de inzet van veilige omgevingen te vereenvoudigen door het centraal opslaan van beleidsregels. Daarnaast wordt de investering van de klant in bestaande oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer beschermd.

"Klanten maken meer en meer gebruik van SSL VPN's voor veilige toegang tot extranetten en zoeken naar dit type functionaliteit", zegt Mark Bouchard, Senior Analyst bij onderzoeksbureau META Group. "Het is verstandig om provisioning-systemen te koppelen aan SSL VPN's, waardoor bedrijven meer profiteren van de investeringen in gemeenschappelijke directory-producten. Een op standaarden gebaseerde benadering beperkt de activiteiten die nodig zijn om interoperabiliteit tussen bestaande systemen voor identiteitsbeheer en leveringssystemen voor gebruikers te garanderen, en biedt een uitbreidbare architectuur voor toekomstige ontwikkelingen."

De integratie van SAML-ondersteuning maakt het mogelijk dat de NetScreen Secure Access appliances naadloos kunnen communiceren met bekende producten op het gebied van toegangsbeheer, waaronder die van Oblix, een toonaangevende ontwikkelaar van op identiteit gebaseerde beveiligingsoplossingen. Dankzij gezamenlijke certificeringstesten bieden Oblix en Juniper Networks klanten een geverifieerde, interoperabele oplossingenset voor bedrijfsbreed identiteitsbeheer en webtoegangscontrole.

"Klanten eisen centraal beheer van gebruikersbeveiliging om zo kosten te verlagen, de beveiliging te verbeteren en de controle over en het inzicht in hun IT-omgeving te verhogen", zegt Ken Sims, Vice-President Marketing & Business Development van Oblix. "Door gebruik te maken van de SAML-standaarden voor interoperabiliteit en onze producten te integreren, hebben we een toonaangevende oplossing gecreëerd die kwalitatief hoogwaardig is en zeer kosteneffectief."

"Wij zijn er trots op om als eerste in de industrie SAML-ondersteuning te bieden in een SSL VPN appliance", zegt Jason Matlof, Senior Director Application Security Gateways Products bij Juniper Networks. "Wij stellen gezamenlijke klanten in staat te profiteren van sterk lagere kosten voor het beheer van beveiligingsarchitecturen. Een op standaarden gebaseerde benadering positioneert Juniper Networks als dé partij om in te spelen op de beveiligingseisen van vandaag én die van de toekomst."

De Juniper Networks NetScreen Secure Access SSL VPN-producten maken nu Web SSO en geautoriseerde toegang mogelijk via SAML-goedkeuringen naar de centrale directory store. Daarbij zijn gedistribueerde software-agents, replicatie van bronbeleidsregels of replicatie van applicatiesoftware niet nodig. Daardoor worden de kosten voor de inzet van extranetten, intranetten en remote access sterk teruggedrongen.

Door de Juniper Networks NetScreen SSL VPN in te zetten voor het afhandelen van toegangsverzoeken naar applicaties en netwerken, hoeven bedrijven niet langer hun applicatieservers te repliceren en te beheren in een gedemilitariseerde zone. Daardoor wordt de operationele overhead die gepaard gaat met beleids- en beveiligingsbeheer, sterk verminderd.

Beschikbaarheid
Ondersteuning voor de SAML-standaard en andere geavanceerde features zijn wereldwijd beschikbaar op het Instant Virtual Extranet v4.1-platform voor Juniper Networks Secure Access SSL VPN appliances. Meer informatie over de beveiligingsproducten van Juniper Networks is beschikbaar op www.juniper.net/solutions/security/.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche door klanten met hoogwaardige netwerk- en beveiligingsoplossingen concurrentievoordeel te bieden. Juniper Networks wil dat zijn klanten strategische waarde uit hun netwerken kunnen genereren. Tot de klanten behoren wereldwijde netwerkoperators, grote ondernemingen, overheidsorganisaties en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De netwerk- en beveiligingsoplossingen komen tegemoet aan de complexe eisen op het gebied van de omvang, beveiliging en prestaties van de meest veeleisende netwerken in de gehele wereld.