Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 28 juni 2004

Spannende zomeractiviteiten in Ecodrome Zwolle

Roofvogeldemonstraties, voederpresentaties en een expositie

In de maanden juli en augustus zijn er extra veel spannende activiteiten in Ecodrome Zwolle. Iedere zaterdag en zondag vinden spectaculaire roofvogeldemonstraties plaats met onder meer valken, gieren en de woestijnbuizerd. De roofvogels vliegen hierbij vrij boven het hoofd van het publiek. Daarnaast kan men deze maanden dagelijks genieten van de voederpresentaties bij 'rovers' zoals gieren, buizerds, otters en piranha's. Een verzorger voert de dieren met daarbij extra uitleg en beantwoordt ook alle vragen van het publiek. Bovendien vinden kinderen in het park de roofvogel-doehoek; een springkussen en allerlei andere leuke activiteiten zorgen voor een waar avontuur.

Roofvogeldemonstraties
Elke zaterdag en zondag in juli en augustus kan de bezoeker genieten van roofvogeldemonstraties. Twee professionele valkeniers, Gerrit Zandvoort en Adriaan Koster, geven in samenwerking met de roofvogels een fantastische demonstratie. Vanaf een ponton midden in de vijver wordt 'de loer gedraaid' en scheren de vogels over de hoofden van de bezoekers.

Dagelijkse spanning
De dagelijkse voederpresentaties geven de bezoeker de gelegenheid piranha's, otters en de grootste kippen ter wereld van heel dichtbij te zien. Een medewerker voert de dieren, geeft tekst en uitleg en beantwoordt de vragen van het publiek. Alle aanvangstijden staan vermeld op het dagprogramma dat bezoekers bij binnenkomst krijgen uitgereikt. Er is een speciale kinderhoek, de roofvogel-doehoek, ingericht. Deze staat compleet in het teken van roofvogels. Naast een springkussen, waar kinderen hun energie de vrije loop kunnen laten, zijn er ook allerlei andere activiteiten die met of zonder begeleiding kunnen worden gedaan. Zo worden er roofvogelmaskers gemaakt, kleurplaten ingekleurd en spelletjes gedaan.

Expositie
'Roofvogels uit de eigen omgeving' is het thema van de expositie welke in juli en augustus dagelijks in Ecodrome Zwolle te zien is. Hier kan de bezoeker ontdekken waardoor vogels zo licht zijn dat ze kunnen vliegen. Daarnaast komt men meer te weten over wat de diverse roofvogels eten, waar de dieren jagen en hoe een braakbal eruit ziet. In Ecodrome Zwolle valt op een avontuurlijke wijze enorm veel te ontdekken over de natuur van oeroude tijden tot nu toe. Bezoekers kunnen er diverse spannende dieren ontmoeten zoals spinnen, roofvogels en piranha's. In Rio Negro duiken zij de jungle in. Hier houden allerlei dieren zich schuil tussen de bladeren. Denk aan toekans en papegaaien, maar ook schildpadden en gifkikkers zijn hier in levende lijve te aanschouwen. Voor echte ontdekkingsreizigers zijn er ook nog spannende activiteiten. Zo kunnen kinderen echte mammoetbotten opgraven.

Voor meer informatie over Ecodrome Zwolle kan men bellen met: 038-4237030 of een kijkje nemen op www.ecodrome.nl.

Noot voor de redactie (