Politie Zaanstreek-waterland


16:07 27-JUN-04
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Voormalig kantoorpand gekraakt

Een voormalige kantoorpand werd gisterenmiddag gekraakt. Aan het pand hing een briefje, dat men sinds april vorig jaar is verhuisd, zodat het pand wellicht langer dan een jaar leeg staat. De politie heeft de krakers dan ook ongemoeid gelaten. Een onderzoek naar de duur van de leegstand is inmiddels opgestart.


16:08 27-JUN-04
LOC: VOLENDAM, HAVEN

Jeugdige winkeldievegges dreigen met geweld

Een 13-jarige meisje uit Hoorn en een 14-jarige uit Zwaag werden door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal en dreigen met geweld. De dames hadden in een kleding boetiek enkele rokjes gepast, waarbij de 13-jarige er één onder haar kleding had verstopt. Zij liep daarop direct de winkel uit. De verkoopster had echter een en ander in de gaten en sloot de winkel af, zodat het andere meisje niet meer weg kon. De 13-jarige zou even later voor de gesloten winkeldeur de verkoopster in woord en met gebaren met de dood hebben gedreigd. Het gestolen rokje werd onder een in de onmiddellijke nabijheid geparkeerde auto teruggevonden. Tijdens het verhoor aan het bureau bekenden beide meisjes hun aandeel in de diefstal en de bedreiging.


19:22 27-JUN-04
LOC: ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN

Man aangehouden na inbraak in supermarkt

De politie heeft een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden, wegens een inbraak in een supermarkt. Bij de politie werd gemeld, dat een man een ruit van de supermarkt had vernield en naar binnen was gegaan. Ter plaatse trof de politie de man in de supermarkt aan. Hij had tandpasta, een tandenborstel en snoep uit de schappen gepakt. De verdachte had een dolkmes bij zich, dat in beslag werd genomen. Hij werd ingesloten.


20:15 27-JUN-04
LOC: POLDERS ASSENDELFT EN WESTZAAN

Controle waterverkeer

De politie heeft zondagmiddag in de polders van Assendelft en Westzaan een controle gehouden op het waterverkeer. Er werden diverse bonnen uitgeschreven voor o.a. te snel varen, het niet hebben van een vaarbewijs en het niet gebruiken van de zogenaamde dodemansknop.


21:23 27-JUN-04
LOC: WIJDEWORMER, A7

Auto uitgebrand

Vermoedelijk door een technische oorzaak brandde een auto geheel uit. De bestuurder ontdekte de brand en kon zijn auto nog op tijd aan de kant zetten. Hij raakte niet gewond. De brandweer had het vuur snel onder controle.


00:00 28-JUN-04
LOC: PURMEREND, SPINNEKOP

Beroving mislukt door weerstand slachtoffer

De beroving door twee onbekende jongens van een 53-jarige vrouw uit Purmerend mislukte, door het verzet van het slachtoffer. De vrouw liep vanaf de Spinnekop het terrein van de Kwadijkerkoog op, toen zij van achteren door de twee jongens bij haar schouder werd gepakt. De jongens eisten haar mobile telefoon en geld. De vrouw draaide zich en gaf één van de jongens een "knietje". Daarop kwam de andere jongen voor haar staan. Deze jongen prikte zij met haar vingers in zijn ogen, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens kon de vrouw weglopen.
Beide jongens waren 14 tot 15 jaar oud en ongeveer 1.75 m lang. Eén van de jongens had blond haar, dat met gel omhoog was gewerkt. Het haar van de andere jongen was donkerder en hij droeg een blauw jack.
Eventuele getuigen worden dringend verzocht te bellen met het wijkteam Overwhere via 0900-8844


01:15 280JUN-04
LOC: ZAANDAM, DS BAXSTRAAT

Jongens aangehouden wegens diefstal bromfietsen

Een 14 jarige jongen uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Zaandam, werden door de politie aangehouden wegens bromfietsdiefstal. Tijdens hun surveillance zagen agenten de jongens bezig bij een bromfiets. Toen zij de politie zagen gingen zij er vandoor, maar de jongste kon in zijn kraag worden gevat en even later kon ook de Zaandammer worden aangehouden. De verdachten bekenden de bromfiets te hebben gestolen. Ook gaven zij toe de avond daarvoor nog een andere bromfiets te hebben gestolen. De jongens werden ingesloten.


06:36 28-JUN-04
LOC: ZAANDAM, LEEGHWATERWEG

Zeer dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Tijdens een inhaalmanoeuvre reed een 39-jarige automobilist uit Volendam tegen de auto aan, die hij aan het inhalen was. Uiteindelijk kwam de Volendammer met zijn inmiddels zwaar beschadigde auto tot stilstand aan de linkerzijde van de weg. Hij werd door omstanders uit zijn auto gehaald en in een andere auto op de achterbank gelegd. Er werd niemand gewond. Toen de politie arriveerde lag de man inmiddels te slapen. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 1015 ug/l, ruim vier en een half maal zoveel als is toegestaan. Een gewaarschuwde arts liet de man later voor onderzoek naar het ziekenhuis brengen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Naar de juiste toedracht van de aanrijding wordt een onderzoek ingesteld.


07:14 28-JUN-04
LOC: PURMEREND, LIDUINATUIN

Wielen van auto gestolen

Tijdens de afgelopen avond of nacht werden alle vier de wielen van een personenauto gestolen. Het betreft wielen van een Renault Laguna waarin sensoren zijn aangebracht, die de boordcomputer waarschuwen als de bandenspanning te laag wordt. Voor de diefstal heeft men de krik van de auto zelf gebruikt. Daartoe heeft men een achterruitje van de auto ingeslagen en de leuning van de achterbank naar voren getrokken. Daarna kon men bij de krik in de kofferbak komen. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein achter de woning van de eigenaar.


07:36 28-JUN-04
LOC: JISP, DORPSSTRAAT

Buitenboordmotoren gestolen

In het afgelopen weekend werden vanaf boten in het water achter de Dorpsstraat vijf buitenboordmotoren gestolen. Eén motor hing aan een boot, die op een trailer naast een woning stond. Het slot waarmee de motor vast zat was verbroken. De andere motoren zijn vermoedelijk eigendom van campinggasten. De diefstallen zijn vermoedelijk vanaf het water gepleegd.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-230604


27-06-04 13:30-17:00
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
37 bestuurders in de fout
Op de provincialeweg Zaandam-Castricum werd zondag een verkeerscontrole gehouden. In minder dan vier uur tijd werden vijftien bromfietsers, één bromfietspassagier en 21 automobilisten bekeurd. Negen personen hadden hun brom- of snorfiets opgevoerd en kregen een boete. Twintig automobilisten die te hard reden, werden ook bekeurd. De overige boetes bedroegen het niet dragen van een helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat, jonger dan 16 jaar op een bromfiets rijden, het niet hebben van gele vlakken op een bromfiets, een onjuiste kleur verlichting voeren en het voeren van mistlichten.

26/27-06-04 22:45-03:30
WESTZAAN, WESTZANERWEG -

Rijbewijs kwijt

Een 40-jarige automobiliste uit Beverwijk moest in de nacht van zaterdag op zondag haar rijbewijs inleveren. De vrouw werd aangehouden op de Westzanerweg nadat een blaastest uit had gewezen dat zij met een flinke slok op haar auto bestuurde. De vrouw had de alcohollimiet bijna drie keer overschreden. Op de Westzanerweg werden in totaal 65 bestuurders gecontroleerd. Behalve op rijden onder invloed werd ook op snelheid gelet. Vijf hardrijders werden aan de kant gezet en bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 133 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

26-JUN-04 07:30
PURMEREND, GORSLAAN
Dronken bestuurder
Op de Gorslaan in Purmerend werd zaterdagochtend een bestuurder aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Een getuige zag de 19-jarige Amsterdammer met hoge snelheid over de Gorslaan rijden en zag dat de dronken bestuurder bijna een aanrijding veroorzaakte. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man tweeëneenhalf keer zoveel drank op had als is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal. De man bleek een maand geleden ook al met de politie in aanraking te zijn geweest in verband met het rijden onder invloed. Voor dat feit moet de drankrijder binnenkort de "educatieve maatregel Alcohol" van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) volgen. De cursuskosten van ruim E500,- moet hij zelf betalen. Volgt de man de cursus niet of betaalt hij de kosten niet, dan zal het CBR zijn rijbewijs ongeldig verklaren.


---- --