Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 28-06-2004

Vrouw van bed gelicht
HOOGEVEEN - Maandagmorgen werd een 30-jarige vrouw uit Hoogeveen in haar woning aangehouden. Zij wordt verdacht van het bedreigen en beledigen van een agente tijdens de schermutselingen in de hoofdstraat in het afgelopen weekeinde. Politie en justitie nemen deze feiten zwaar op waardoor tot deze aanhouding werd besloten. De vrouw bekende de belediging maar ontkende de agente bedreigd te hebben.

Jenever achter het stuur
ASSEN - Maandagmorgen zag een agent dat een automobilist, terwijl hij voor een verkeerslicht aan Het Kanaal stond te wachten, een fles aan zijn mond zette. Controle wees uit dat de 69-jarige Assenaar jenever dronk. Een ademtest gaf een alcoholpromillage aan van 0,9. De man, die nog in een proeftijd van twee jaar zat, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Agenten betrappen autokraker op heterdaad
ASSEN - Agenten zagen vanmiddag op een carpoolplaats aan de Haarweg een man tussen de geparkeerde auto's scharrelen. De man bleek één van de geparkeerde auto's opengebroken te hebben. In zijn eigen auto werd nog een autoradio en een CD-wisselaar aangetroffen. Deze bleek hij gestolen te hebben uit een auto die langs de N375 geparkeerd stond ter hoogte van Ruinen.

Schaatsvereniging gedupeerd
NIEUW BUINEN - In de afgelopen week is ingebroken in het clubgebouw van de schaatsvereniging aan het Zuiderdiep. Een raam werd geforceerd waarna onder meer de geluidsapparatuur werd weggenomen en de stofzuiger. De vereniging zit met een schadepost van 1700,-.

Trilplaat weggenomen
WEITEVEEN - Werknemers van een aannemer uit Nieuw Buinen ontdekten maandagmorgen dat een trilplaat was gestolen. Deze plaat stond geparkeerd op de hoek Rietstengel/Scherpenlaan. De geel/witte trilplaat heeft een waarde van 2500,-. Getuigen hebben twee mannen gezien die met een bestelbus vermoedelijk de trilplaat hebben weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl