Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 28 juni

Den Helder 28-06-2004 - 16.30 uur

Hardrijders leveren rijbewijs is

Middenmeer, zondag 27 juni 2004.

Een 65-jarige hardrijder uit Den Helder is rond 16.30 uur aangehouden op de Alkmaarseweg nadat hij met een gecorrigeerde snelheid van 146 km/u over de weg scheurde. De maximumsnelheid bedraagt 80 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal kan hij tegemoet zien. Een 48-jarige motorrijder uit Zwartbroek reed eveneens daar met een snelheid van 133 km/u. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Datzelfde geldt voor een 40-jarige man uit Den Helder, hij reed rond 19.50 uur over de Rijksweg met een snelheid van 178 km/u waar de maximumsnelheid 120 km/u is. Een 24-jarige motorrijder uit Hoorn werd geklokt rond 20.00 uur door een onopvallende videoauto. Hij reed met een vaart van 180 km/u over de A7. Tevens haalde hij rechts in en reed over de vluchtstrook. Zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt voor de overige overtredingen.

Nat en dronken

Den Helder, zondag 27 juni 2004.

Een 26-jarige man uit Den Helder heeft een bekeuring gekregen wegens openbare dronkenschap. Hij was op Willemsoord te water gesprongen en is door omstanders er ook weer uit gehaald. Vervolgens was hij de weg kwijt en wist hij zijn naam niet meer. Toen hij bij een schip in een touwladder klom werd hij, om erger te voorkomen, aangehouden rond 16.50 uur.

Man beledigt en bedreigt agenten

Tuitjenhorn, maandag 28 juni 2004.

Een 29-jarige man uit Polen is zondagmiddag rond 15.15 uur aangehouden op de Kalverdijk nadat hij in het restaurant van een camping in een dronken bui ruzie maakte en opzettelijk een asbak vernielde. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding, moest worden geboeid en onder bedwang worden gehouden. Tevens beledigde hij een agent. Bij aankomst op het bureau heeft hij een andere agent met de dood bedreigd. Hij heeft de nacht in een cel doorgebracht. In zijn verklaring vanochtend betuigde hij zijn spijt, hij wist zich niets te herinneren van het voorval en wil de schade vergoeden.

Aanrijding na slok op

Schagen, maandag 28 juni 2004.

Rond 00.20 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een taxi. De auto reed van een parkeerplaats aan de Nieuwstraat achteruit tegen de taxi aan. De 52-jarige bestuurder uit Sint Maartensvlotbrug bleek teveel gedronken te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal. Datzelfde geldt voor zijn vriendin, een 39-jarige vrouw uit t Zand, die na het ongeval met de auto naar huis reed. Ook zij had teveel gedronken en krijgt een proces-verbaal.

Ongeval met booster

Oudeschild, maandag 28 juni 2004.

Een 85-jarige man uit Maarssen is rond 11.40 uur op de IJsdijk met zijn booster gekanteld. Hij raakte met zijn voertuig uit balans nadat een rechterwiel op een hoger gelegen deel van het fietspad terecht kwam, dat leidt naar de bovenzijde van de dijk. Het slachtoffer kwam op het fietspad terecht en brak daarbij zijn linkerheup. Hij is naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd.

Diefstal uit woning

Den Helder, maandag 28 juni 2004.

Vanuit een woning aan de Brakkeveldweg heeft een dief zijn slag geslagen. Dit moet gebeurd zijn tussen 09.00 en 12.00 uur. De dader is via een niet afgesloten achterdeur de woning binnen gekomen. Geld en sieraden zijn gestolen.