Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 28 juni 2004[pic]maandag 28 juni 2004       
                                                                     
Van    Brenda van der Pal, GSM-nummer 06.53 22 01 57 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Auto gestolen
Gisteravond is vanaf de Athlonestraat een grijze Volkswagen met het kenteken 98-FV-HH gestolen. De eigenaar deed aangifte.

District Tweestromenland

Berg en Dal- woninginbraak
In een woning aan de Oude Holleweg is gisteravond ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Welke goederen uit de woning ontvreemd zijn, is nog niet bekend. Aangifte volgt.


Dreumel - brand in woning

Maandagmorgen rond 04.00 uur werd uitslaande brand in een woning aan de Lageweg gemeld. Brandweer en Politie gingen erheen. De brandweer blustte de woning die voorzien was een rieten kap. Er bleek niemand in de woning aanwezig te zijn. De woning raakte door de brand ernstig beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Op het erf van de woning trof de politie in een schuur een hennepkwekerij aan waar ongeveer 600 planten stonden. De kwekerij is ontmanteld. Een schadebedrag vanwege de brand is niet bekend.

Voor vragen over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Piet Versteegt. Tel: 06- 53715565.

District De Waarden
Culemborg- woninginbraak
In een woning aan de Oude Rekemerstraat is afgelopen weekeind ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven de woning binnengekomen Er zijn geen goederen gestolen. De bewoner deed aangifte.

Aalst- woninginbraak
In een woning aan de Maasdijk is afgelopen weekeind ingebroken. Door een ruit te verbreken zijn de dieven de woning binnengekomen. Er zijn medicijnen gestolen. Er is aangifte gedaan.

Kerkdriel - aangehouden voor diefstal politieantenne
Een 24-jarige man uit Kerkdriel is zondagmorgen rond 02.40 uur op het Monseigneur Zwijsenplein aangehouden omdat hij antennes van een politieauto had afgehaald. De politie was op het uitgaansplein in het kader hulpverlening. Er kwam een omstander naar de politie toe die vertelde dat één van de mannen uit een groepje dat bij de politieauto stond, de antennes van de auto had gehaald. De politie verzocht vervolgens aan dat groepje personen hun zakken leeg te maken. De 24-jarige Kerkdrielenaar bleek de antennes in zijn zak te hebben. Hij werd prompt aangehouden en overgebracht nar het politiebureau. Hij kreeg in overleg met de Officier van Justitie een bekeuring van E 110,--

Voor vragen over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Piet Versteegt. Tel: 06- 53715565.


Tiel- ongeval met letsel

Vanochtend is op de A15 een aanrijding ontstaan tussen een 25-jarige automobilist uit Opheusden en een 59-jarige automobilist uit Elst (gld). De automobilist uit Elst moest plotseling remmen door het langzaam rijdend verkeer voor hem. De automobilist uit Opheusden, die achter hem reed, was niet in staat zijn auto op tijd tot stilstand te brengen en botste tegen de automobilist uit Elst. Door de aanrijding liep de automobilist uit Opheusden letsel aan zijn nek op en is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel.


Zaltbommel-woninginbraak

In een woning aan de Kievitstraat is vandaag ingebroken. Via een raam zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand zijn geld en sieraden gestolen. De bewoner deed aangifte.

Blik op veilig
Nijmegen- alcoholcontrole
Op zondagavond zijn op de Van 't Zandstraat, de Coehoornstraat en de Daalseweg alcoholcontroles gehouden. In totaal legden 268 personen de blaastest af. Een persoon bleek met te veel alcohol op achter het stuur te zitten. Tegen deze persoon is proces-verbaal opgemaakt.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39