2e persbericht van maandag 28 juni 2004

Eindhoven 28-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Engelse verdachte van steekpartij bekent

De 21-jarige Engelsman die vorige week donderdag na zijn uitlevering door Engeland in Nederland is aangehouden heeft de steekpartij van 13 oktober 2002 op de Hoogstraat bekend. Hij heeft de 22-jarige Veldhovenaar met een mes in de lies gestoken.

De Engelsman behoorde tot een groep van vijf personen die in Eindhoven waren gaan stappen. Op de Grote Berg troffen zij een groep van zes personen die een taxi zocht. Tot deze laatste groep behoorde het latere slachtoffer. Op de Grote Berg kreeg hij een klap in het gezicht van iemand uit de andere groep. De aanleiding zou zijn dat hij iemand aankeek. De slachtoffergroep liep weg naar de Hoogstraat. Daar konden ze een taxi krijgen maar de andere groep achtervolgde hen en op de hoek bij de Edenstraat ontstond een vechtpartij waarbij de groep met de Engelsman met boxbeugels sloeg. De Engelsman pakte tijdens de vechtpartij een mes en stak de Veldhovenaar. Daarna vluchtte de dadergroep. Door de messteek werd een slagader doorgesneden en een ader geraakt. Het bloed spoot uit de wond maar passerende politiemensen konden de wond dichtdrukken. Met ernstige verwondingen is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij meteen werd geopereerd.

De politie startte een onderzoek maar dat liep vast. In oktober 2003, een jaar na de mishandeling, kwam nieuwe informatie binnen en het onderzoek werd weer opgestart. Er werden vier mannen die aan de vechtpartij hadden deelgenomen aangehouden. Uiteindelijk werd duidelijk dat de Engelsman verantwoordelijk was voor de messteek. Hij was een maand na de mishandeling terug gegaan naar Engeland. In december werd hij door de Engelse politie aangehouden. Zijn uitlevering werd verzocht en afgelopen donderdag kwam hij naar Nederland. In het weekend is hij gehoord en hij bekende de ernstige mishandeling.

Eindhoven: Fietser breekt pols

Op de Insulindelaan is maandag rond 13.30 uur een 15-jarige fietser uit Eindhoven over een wieldop gereden. Hierdoor verloor hij de controle over zijn fiets en botste tegen de scooter van zijn 16-jarige Eindhovense vriend, die rechts naast hem reed. De scooterrijder liep diverse schaafwonden op en de fietser een gebroken pols en eveneens schaafwonden. Beide slachtoffers zijn naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Helmond: Fraude

Het Bureau Sociale Recherche Regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 24-jarige vrouw uit Helmond in verband met sociale zekerheidsfraude. Zij wordt ervan verdacht van januari 2003 tot juni 2004 een bijstandsuitkering te hebben ontvangen terwijl zij daarnaast samenwoonde. Ze had niet doorgegeven aan de gemeente Helmond dat ze samenwoonde. De gemeente is hierdoor voor een bedrag van 13.491,13 euro bruto benadeeld. Dit bedrag zal worden teruggevorderd.

Hapert Snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 9.00 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oude Provincialeweg. Er zijn 24 bestuurders bekeurd. De snelste reed 78 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Dronken automobilist botst tegen geparkeerde motor

Een 39-jarige man uit Valkenswaard is zondag rond 18.45 uur op het Monseigneur Kuypersplein met zijn auto tegen een geparkeerde motor gebotst. De man reed met zijn auto achteruit tegen de motor. De bestuurder had gedronken. Een blaastest gaf als resultaat 1,25 promille. Tegen de man uit Valkenswaard wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in school

In een school in Veldhoven is tussen vrijdag 17.00 uur en maandag 8.00 uur ingebroken. De dader vernielde een raam aan de voorkant van de school. Uit het pand werden drie flatscreens gestolen.