Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 juni 2004


Automobilist onder invloed van alcohol

De politie heeft zondagmorgen op de Zutphensestraat een 20-jarige automobilist uit Heerhugowaard aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 07.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,4. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Zijn auto staat bij het politiebureau.


Automobilist weigert blaastest


Een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn heeft zondagmorgen op de Zutphensestraat een blaastest van de politie geweigerd. De politie controleerde de man rond 10.10 uur en constateerde dat de man alcohol gedronken had. De politie nam enkele keren de blaastest af, maar zonder resultaat. De man weigerde op het politiebureau mee te werken aan een test op het ademanalyseapparaat. De politie gaf de man een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur en vorderde zijn rijbewijs in.


Verdachten van autokraak aangehouden


De politie heeft de nacht van zondag op maandag op de Nieuwstraat twee Apeldoorners (20 en 23 jaar) aangehouden die van een autokraak worden verdacht. De politie trof maandagmorgen vroeg rond 03.50 uur het duo aan bij de parkeerplaats aan de Oranjerie en onderzoek wees uit dat het slot van een auto geforceerd was. Achter op de fiets van de 23-jarige man zat een pakketje met vermoedelijk gestolen goederen afkomstig uit de open- gebroken auto. De politie nam de verdachten mee naar het politiebureau en sloot hen voor verder onderzoek op in een cel.


Brand in caravan

In een caravan bij een woning aan de Houtweg brak in de nacht van zondag op maandag brand uit. De brand ontstond vermoedelijk maandagmorgen vroeg rond 01.40 uur. Brandweer en politie waren snel ter plaatse maar toen stond de caravan al geheel in brand en een er bij gelegen schuur had reeds brand gevat. De brandweer bluste het vuur en kon erger voorkomen. De caravan werd gebruikt als verblijfplaats van een 46-jarige vrouw uit Vaassen. Politie en brandweer stellen een onderzoek in naar de brand.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --