Gemeente Kerkrade

02.07.04: Bedrijf Bernard naar Kerkrade

Het bedrijf Bernard Electrotechnische Groothandel B.V. heeft besloten om zich te vestigen op bedrijvenpark Locht nabij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Naar verwachting zal het bedrijf begin volgend jaar haar deuren openen. Het gebouw wordt opgeleverd door Creatores Beleggingen te Kerkrade. Op 28 juni jongstleden heeft wethouder Peter Thomas van Economische Zaken samen met een afvaardiging van Creatores Beleggingen de koopovereenkomst getekend van een perceel van circa 2.400 m2 aan de Wiebachstraat.

Bernard maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde Hagemeyer concern. Vanuit 16 lokale vestigingen voorziet Bernard een groot deel van de Nederlandse electrotechnische industrie van hoogwaardige materialen en deskundige adviezen. Er werken in totaal ca. 435 mensen bij Bernard, waarvan circa 25 mensen werkzaam zullen zijn op bedrijvenpark Locht. De totale omzet van Bernard bedroeg meer dan 160 miljoen euro in 2003.

De reden voor Bernard om te kiezen voor Kerkrade is voornamelijk de ligging nabij de stadsautoweg en de uitstraling van de locatie zoals gewaarborgd in het beeldkwaliteitsplan. Bernard is na Imtech/Roderland het tweede bedrijf dat dit jaar gekozen heeft voor een vestiging op bedrijvenpark Locht.