PERSBERICHT

Verandering bestuursstructuur NautaDutilh

en benoeming nieuw bestuur

Amsterdam, 28 juni 2004 - Het advocatenkantoor NautaDutilh heeft tijdens de dit weekeinde gehouden jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst van partners een nieuwe bestuursstructuur en een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur van NautaDutilh bestaat uit Marc Blom (voorzitter), Tjitske Cieremans, Robert ten Have en Benoît Strowel. Later dit jaar zal aan dit bestuur een fulltime professionele manager worden toegevoegd, afkomstig van buiten het advocatenkantoor.

Tot nu toe was het dagelijkse management van de organisatie opgedragen aan een bestuur van twee partners. Joan van Marwijk Kooy en Job van der Have, die bijna vijf jaar het bestuur op fulltime basis vormden, hebben de nieuwe bestuursstructuur voorbereid. Met deze nieuwe bestuursstructuur wordt de bestuurlijke efficiëntie en slagvaardigheid van NautaDutilh als grootste advocatenkantoor van de Benelux vergroot. Bovendien hoeven partners niet meer fulltime met bestuurswerkzaamheden bezig te zijn en kunnen zij daarnaast in de praktijk actief blijven.

Vertrekkend bestuurslid Job van der Have: "Joan en ik hebben na ons aantreden een veranderingsproces op gang gebracht waarin nu een nieuwe fase is aangebroken. Bij een verdere professionalisering van het kantoor past een nieuwe bestuursstructuur en dat is ook een goed moment om het roer aan anderen over te geven."

De vier nieuwe bestuursleden zullen zich binnen het bestuur richten op de beleidsmatige aspecten van hun specifieke aandachtsgebieden. Marc Blom, partner Banking & Finance in Amsterdam, zal als voorzitter de eindverantwoordelijkheid hebben voor de uitvoering en bewaking van strategie en beleid. Benoît Strowel, managing partner van kantoor Brussel, stuurt het beleidsterrein cliënt en markt aan. Robert ten Have, partner Corporate/M&A in Amsterdam, zal zich richten op de kwaliteit van de praktijk van NautaDutilh. Tjitske Cieremans, partner Insurance & Liability in Rotterdam, wordt verantwoordelijk voor human resources. De verantwoordelijkheid voor het operationele management zal worden overgedragen aan de nog aan te trekken fulltime professionele manager.

"De keuze voor een andere bestuursstructuur sluit aan op onze visie op de toekomst. Wij staan midden in een proces van vernieuwing. Wij werken aan het verder versterken en verbreden van de kwaliteit van onze dienstverlening en van onze positie op de arbeidsmarkt. Een voortgaande professionalisering van het management en de operationele ondersteuning van onze praktijk is daarbij cruciaal." zegt Marc Blom, de nieuwe bestuursvoorzitter van NautaDutilh.

Joan van Marwijk Kooy en Job van der Have zullen de komende maanden hun bestuurstaken overdragen. Daarna zal Joan van Marwijk Kooy terugkeren naar de praktijkgroep Corporate/M&A in kantoor Rotterdam. Job van der Have zal het nieuwe bestuur nog enige tijd ondersteunen; op termijn heeft hij het voornemen zijn loopbaan op bestuurlijk niveau buiten de advocatuur voort te zetten.

Benoeming vijf nieuwe partners

Tijdens de partnerbijeenkomst zijn tevens vijf nieuwe partners van NautaDutilh benoemd. Daan Lunsingh Scheurleer, Banking & Finance in Amsterdam, Daniella Strik, Corporate & Commercial Litigation en Jennifer Willemsen, Employment in Rotterdam, worden partner in Nederland. Yvette Verleisdonk, Corporate/M&A en Structured Finance, en François Tulkens, Administrative Law worden partners in Brussel.

Over NautaDutilh

NautaDutilh is met 450 advocaten, notarissen en belastingadviseurs het grootste onafhankelijke advocatenkantoor in de Benelux en biedt juridische dienstverlening op het hoogste niveau. De kantoren bevinden zich in Amsterdam, Brussel, Rotterdam, Londen, Luxemburg en New York. NautaDutilh onderhoudt hechte maar niet-exclusieve relaties met topkantoren wereldwijd.

Contact voor de media:

Margaret van Kempen, telefoon 070 346 3760 en gsm 0653 805 856