UPC NEDERLAND

Diederik Karsten nieuwe Algemeen Directeur UPC Nederland

Diederik Karsten wordt nieuwe Algemeen Directeur van UPC Nederland

Diederik Karsten (47) is per 1 juli benoemd tot Algemeen Directeur van UPC Nederland, onderdeel van de UnitedGlobalCom (UGC) groep. Gene Musselman, die deze functie combineerde met die van President en Chief Ooperating Officer (COO) van UGC's breedband divisie in geheel Europa, zal zich weer volledig richten op zijn pan-Europese verantwoordelijkheden.

Diederik Karsten heeft verschillende marketing en management posities bekleed bij Procter&Gamble en PepsiCo in Europa en de Verenigde Staten, en was enkele jaren CEO van KPN Mobile N.V. Hij heeft op dit moment non-Executive Board posities bij een aantal ondernemingen, waaronder de luchtvaartmaatschappij Easyjet Plc.

Gene Musselman is bijzonder verheugd met de komst van Diederik Karsten naar UPC Nederland: 'Diederik is een manager met grote kennis en ervaring op de Nederlandse consumentenmarkt. Bovendien heeft hij ook een krachtige rol gespeeld in de groei van de Nederlandse telecommunicatie sector, vooral in de ontwikkeling van KPN Mobile tot een belangrijk onderdeel van de KPN groep. Deze combinatie maakt hem bijzonder geschikt om UPC Nederland te leiden in de verdere ontwikkeling van haar producten, klantenzorg en algemene concurrentiepositie'.

Diederik Karsten stelt: 'Dit is een geweldige uitdaging. UPC is een van de meest innovatieve breedband ondernemingen in Europa met een krachtige en duidelijke visie op de ontwikkeling van kabel communicatie in Nederland. Ik kijk uit naar het werken met UPC's enthousiaste Nederlandse werknemers om het bedrijf verder uit te bouwen.'

UPC Nederland

UPC Nederland is een dochteronderneming van UnitedGlobalCom, Inc. ('UGC') en onderdeel van de UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland.

Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.