Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 28 juni 2004
Nieuws > 2004 >
MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 1 JUNI 2004
In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'. MENU

··Zorg op tijd voor geldig reisdocument

··Tijdelijke verkeersmaatregelen

··Ontwerp drank- en horecavergunning

··Parkeren aanhangers en caravans maximaal 3 dagen
··Parkeren in groen en op voetpaden verboden··Wijziging bestemmingsplan Garrelsweer
··Verleende vergunningen

··Aanvragen vergunning

··Acties maand juli

··Vergadering welstandscommissie

OP VAKANTIE? ZORG OP TIJD VOOR GELDIG REISDOCUMENT Is uw paspoort of identiteitskaart op dit moment of binnenkort verlopen? Vraag dan tijdig een nieuwe aan en wacht niet tot het laatste moment. Bij de gemeente zijn met name de maanden mei, juni en juli het drukst voor het vernieuwen van een reisdocument. Daarom is het verstandig dit tijdig aan te vragen. Hiermee voorkomt u problemen voor uzelf en lange wachttijden bij de gemeente. Dit geldt ook voor het bijschrijven van kinderen! Ook de wachttijd van vijf werkdagen voor het afhalen van uw nieuwe document kan in het hoogseizoen langer worden.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN
Garrelsweer
In verband met een skeelerwedstrijd zijn op zaterdagmiddag 3 juli van 13.00 tot 15.30 uur de Stadsweg, een deel van de Trekweg en een deel van de Rijksweg afgesloten voor het verkeer 't Zandt
In verband met een kermis zijn van 30 juni t/m 3 juli de Hoofdstraat vanaf de G. van Damstraat tot de Molenweg afgesloten. De omleidingsroute wordt aangegeven.

ONTWERPBESCHIKKING DRANK- EN HORECAWET
Op de afdeling Algemene Zaken van de gemeente Loppersum, Stationslaan 1 te Loppersum ligt vanaf 28 juni 2004 gedurende vier weken ter inzage:
·het ontwerp-besluit met bijbehorende stukken op de aanvraag om vergunning voor het horecabedrijf van de heer A. Bogema te Garrelsweer (café de Brug). Belanghebbenden kunnen tijdens de periode van terinzagelegging hun zienswijze over de ontwerpbeschikking mondeling of schriftelijk kenbaar maken. Mocht u de stukken willen inzien of een mondelinge zienswijze willen indienen, dan kunt u contact opnemen met de heer R.E. Hekma van de afdeling Algemene Zaken, tel. 0596-57 51 23.

PARKEREN VAN CARAVANS, AANHANGWAGENS, WOONWAGENS, MAGAZIJNWAGENS EN KEETWAGENS OP DE OPENBARE WEG MAG NIET LANGER DAN DRIE DAGEN ACHTEREEN Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over het langparkeren van caravans, aanhangwagens e.d. op openbare parkeerplaatsen. De gemeente heeft de politie gevraagd daar in het vervolg tegen op te treden. Op grond van artikel 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden een woonwagen, kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie, dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:
·A. langer dan op drie achtereenvolgende dagen te parkeren op een door burgemeester en wethouders aangewezen weg, waar dit naar hun oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte of schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente;
·B. op een door burgemeester en wethouders aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar hun oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Zoals al gezegd krijgen wij regelmatig telefoontjes over langdurig geparkeerde voertuigen, vooral caravans en aanhangwagens op parkeerplaatsen. Deze vallen ook onder het begrip "weg". Wij hebben daarom besloten, om alle wegen (inclusief de parkeerplaatsen) in onze gemeente als zodanig aan te wijzen. De politie zal optreden tegen langparkeerders, eerst met een waarschuwing, maar als de overtreding door blijft gaan, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

PARKEREN VOERTUIGEN IN GROENVOORZIENINGEN EN OP VOETPADEN NIET TOEGESTAAN Optrededen tegen foutparkeerders
Het parkeren van auto's in gemeentelijk groen en op voetpaden wordt zo langzamerhand een dagelijks beeld in onze gemeente. Daardoor worden gazons, bermen, heesters en voetpaden kapot gereden. Dit geeft veel ergernis bij bewoners en bij onze medewerkers die voor het onderhoud zorgen. Op deze wijze parkeren is ook in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening en met de Wegenverkeerswetgeving. De gemeente heeft de politie gevraagd op te treden tegen deze overtredingen, zeker als in de buurt een goede parkeerplaats aanwezig is. De politie zal optreden tegen foutparkeerders.

WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN GARRELSWEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om op basis van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in artikel 3, lid 9 van het bestemmingsplan Garrelsweer. Het betreft het
·wijzigen van de bestemming 'woondoeleinden I' in de bestemming 'wonen/winkel' voor het perceel Trekweg 31 (kadastraal bekend gemeente Loppersum, sectie F, nummer 831) om zo de realisatie van een kleinschalige cadeauwinkel in de bestaande bebouwing mogelijk te maken. Een ontwerp van het wijzigingsbesluit ligt met ingang van 29 juni 2004 gedurende drie weken tijdens openingstijden ter inzage op de afdeling VROM, Concordiaplein 4 te Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum. Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om het wijzigingsbesluit te nemen, schriftelijk 'bezwaar' maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, postbus 25, 9919 ZG Loppersum. Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling VROM (0596 - 575212)

Loppersum, 28 juni 2004

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester
J. Knip, loco-secretaris

VERLEENDE VERGUNNINGEN
De burgemeester heeft de volgende evenementvergunning verleend:
·Stichting Baansport Westeremden voor het houden van grasbaanwedstrijden op zaterdag 17 juli 2004 op het evenemententerrein/ijsbaan De Wierde aan de Wierdeweg in Westeremden, verzonden 23 juni 2004. Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen de verleende evenementvergunning binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikking aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene Zaken.

AANVRAGEN VOOR EEN VERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben de volgende aanvragen voor een lichte bouwvergunning (artikel 41 woningwet) ontvangen van:
·Prorail te Zwolle voor het oprichten van een Relaishuis Prorail nabij het perceel Zeerijperweg te Loppersum;
·H.G. Smit voor het oprichten van een serre op het perceel Hoofdstraat 91 te 't Zandt.