Politie Friesland

Politieberichten van 27/06 13.00 uur t/m 28/06 07.00 uur

Fryslân 28-06-2004 - Voor verdere informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Fryslân: controle TT-verkeer
Aanvulling op het politiebericht van 26 juni.
Door de politie Fryslân is zaterdagmiddag en avond gecontroleerd op de afvoer van TT-verkeer. Er deden zich geen grote problemen voor en er was een rustig verkeersbeeld. Met vier radarautos met geconytroleerd op de N351, N381, de rondweg Sneek en de A7 ter hoogte van Oudehaske. Er werden 1024 bestuurders, waarvan de helft motorrijders, bekeurd voor te hard rijden. In totaal werd vier keer bekeurd voor het maken van een wheely.

Wirdum: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 10.10 uur vond een kop-staart aanrijding plaats op de rijksweg A32 tussen twee personenautos. Een 38-jarige man uit Steenwijk reed op de linkerrijstrook en zag dat er schuin voor hem werd afgeremd voor overstekende eendjes. Deze automobilist remde ook. Een achter hem rijdende 36-jarige vrouw uit Sneek kon niet meer op tijd remmen en reed achter haar voorligger. De vrouw droeg haar gordel niet en klapte met haar hoofd tegen de voorruit. Ze is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Wergea: rijbewijs in gevorderd na te hard rijden
Zaterdag omstreeks 20.35 uur werd een 35-jarige man uit Haarlem gecontroleerd op de Fricoweg. Hij reed met zijn personenauto richting Leeuwarden met een snelheid van 138 km/u, terwijl daar slechts 80 km/u is toegestaan. Ook haalde hij 6 auto in over de doorgetrokken streep. Voor beide overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerenveen: inbraak in kantoor
Zaterdag is ingebroken in een kantoor aan de Koornbeursweg. Men kwam binnen na het openbreken van een raam. In het kantoor werd een kast opengebroken en een kluis (inhoud nog onbekend) van de muur gehaald. De kluis werd in zijn geheel meegenomen. Een 41-jarige man uit Bontebok deed aangifte.

Kollumerpomp: vouwwagen uitgebrand
Zondag omstreeks 12.25 uur is een vouwwagen op een camping aan de Rijsdammen volledig uitgebrand. De kampeerders waren even bij de vouwwagen weggelopen. Eén van hen, een 57-jarige Franeker, kwam terug en zag dat de vouwwagen in brand stond. Hij is nog naar binnen gelopen om een kooi met parkieten en de gastank uit de voortent te halen. Hij had daarbij een flinke brandwond aan zijn been opgelopen. De brandweer kon niets meer doen. Er bleef een skelet van ijzer over. In de brand kwam nog een kanarie en twee duiven om.

Blessum: hond achter schapen
Een 41-jarige man uit Blessum merkte zaterdagmiddag dat tussen vrijdagochtend en zaterdagmiddag een hond achter zijn schapen aan had gezeten. De 70 schapen en lammeren liepen in een weiland aan It Sud. De melder, tevens eigenaar van de schapen, moest enkele dieren uit de sloot halen. Zon 12 waren kreupel en stijf van hget lang in het water liggen.
Tien schapen vertoonden bijtsporen, waarvan 3 behoorlijk diepe. De oorzaak is gezien de sporen een grote hond.

Leeuwarden: aanhouding na bedreiging en mishandeling
Zondag omstreeks 21.00 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man was kort daarvoor aan de deur van de woning van een 23-jarige vrouw aan de Jan van Scorelstraat gekomen. Tegen haar wil kwam de verdachte binnen, bedreigde, sloeg en schopte de vrouw. De aanleiding was van relationele aard. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Buitenpost: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 23.15 uur vond op de West een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 46-jarige man uit Kollum reed richting Buitenpost. Uit tegenovergestelde richting kwam een 24-jarige man uit Drachten. De Kollumer is door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtgekomen en een frontale aanrijding was het gevolg. Hij raakte zwaar gewond en is door de brandweer uit de auto gehaald. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het AZG. De bestuurder uit Drachten raakte ook gewond. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Door het Bureau Ongevallenanalyse is een onderzoek ingesteld.

Heerenveen: keukenbrand
Zondag omstreeks 23.50 uur bemerkte buurtbewoners dat er brand was ontstaan in een woning aan het Appelhof. Het bleek dat vergeten was een pan van het vuur te halen, waardoor brand in de keuken was ontstaan. De enige bewoner, een 30-jarige man, werd door omwonenden gewekt en in veiligheid gebracht. De brandweer hoefde slechts na te blussen.

Surhuisterveen: aanhouding na mishandeling
De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 01.15 uur een 67-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was daarvoor op bezoek geweest bij een 25-jarige vrouw op De Houtduif. In de woning was ruzie ontstaan en er waren klappen gevallen. Daarna was de vrouw overstuur de straat opgevlucht. De verdachte is in de woning van de vrouw aangehouden. Wat er precies gebeurd is en wat de aanleiding is, moet nog worden onderzocht.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Nieuwestad. Men kwam binnen door een raam open te breken. Er werd een fototoestel, een videocamera en een tas met pasjes en geld weggen omen. De 38-jarige bewoonster deed aangifte.

Fochteloo: deuk in auto geschopt
Zondag omstreeks 23.45 uur reed een 40-jarige vrouw uit Sneek met haar personenauto over de Verlaat, richting Appelscha. In de berm zag ze een personenauto met de alarmlichten aan stil staan. Ze minderde snelheid en zag 5 jongelui om de auto staan. Bij het passeren trapte één van hen tegen de auto van de vrouw. Ze had hierdoor een deuk aan de linker achterzijde. De politie ging direct ter plaatse maar trof niemand meer aan. De vrouw deed aangifte.

Oosterwolde: inbraak winkel
Maandag omstreeks 03.00 uur is ingebroken in een winkel aan het Stipeplein. Het ruit van de voordeur werd ingeslagen. Een ruimte waar zich nieuwe dvds en de kluis bevonden werd opengebroken. Ook een vitrinekast werd vernield. Of er iets gestolen is, is nog niet bekend. Namens het bedrijf deed een 35-jarige man uit Oosterwolde aangifte.