Politie Flevoland

Aanhouding na veroorzaken ongeval

Almere 28-06-2004 - Twee Almeerders zijn zondagmorgen aangehouden, omdat ze eerder die ochtend een ongeval hadden veroorzaakt op de Houtweg. Daarbij raakten de twee gewond en bleek het duo ook nog onder invloed te zijn van alcohol. Verder raakte de wagen waarin ze reden total-loss en werd door de botsing een lichtmast vernield.

De politie kreeg een melding van een eenzijdige aanrijding, waarna agenten ter plaatse gingen. Bij de bushalte, zo'n tweehonderd meter van de aanrijding, werden twee mannen aangetroffen. Het ging om een 26-jarige en 33-jarige Almeerder.

Ze ontkenden dat ze iets met de aanrijding van doen hadden, maar na verder verhoor en onderzoek bleek dat het duo er wel iets mee te maken had, al werd niet duidelijk wie er had gereden. Dat was uiteindelijk de man van 33 jaar. Het tweetal bleek op het politiebureau na een ademanalyse onder invloed te zijn van alcohol (1,3 en 1,5 promille). Daarvoor, het afschuiven van wie er achter het stuur zat en voor het verlaten plaats ongeval zullen zij beboet worden. Hierna zijn de twee overgebracht naar het Flevoziekenhuis voor verdere behandeling aan een hoofdwond en letsel aan arm en schouder.