Ingezonden persbericht


Entopic realiseert contentproductie voor nieuwe websites Chrysler, Jeep en Dodge

Amsterdam, 28 juni 2004 - DaimlerChrysler Nederland introduceerde onlangs haar nieuwe websites voor de merken Chrysler, Jeep en Dodge. Voor deze websites heeft Entopic te Amsterdam de volledige contentproductie en projectleiding verzorgd. De omvangrijke inhoudelijke vernieuwing heeft in een totale doorlooptijd van drie maanden plaatsgevonden. Entopic heeft, naast het opstellen van het projectplan, de volgende activiteiten verricht:


- contentcreatie, zowel schrijven en (eind-)redigeren van de copy
- selectie en bewerking van grafisch materiaal
- bewerken van digitale fotografie en visuals

- plaatsen van de content in het contentmanagementsysteem De nieuwe websites van DaimlerChrysler bevatten honderden pagina´s met zeer gedetailleerde informatie over automodellen, dealers en accessoires.

Entopic ondersteunt DaimlerChrysler Nederland sinds 2003 met de borging van haar nieuwe websites en content management systeem in de interne en externe (dealer-)organisatie.

Over DaimlerChrysler Nederland
DaimlerChrysler Nederland BV is in 1999 ontstaan door de samensmelting van de automobielimporteurs Mercedes-Benz Nederland en Chrysler Nederland. In deze nieuwe samenstelling heeft het bedrijf in Nederland de verantwoording over de merken Mercedes-Benz, Maybach, Chrysler, Jeep, Dodge en smart. DaimlerChrysler Nederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van DaimlerChrysler AG, één van de grootste automobielproducenten ter wereld. Er werken ruim 800 mensen bij DaimlerChrysler Nederland.

Over Entopic
Entopic is een bureau voor webredactie en online content productie, content management en e-mail services. Afnemers van de diensten van Entopic zijn onder meer: Arcadis - Bouwfonds - Connexxion - COLO - ECABO - EnBW - ICTU - Kenniscentrum MIKADO - Ministerie van VWS - Nederlands Normalisatie-instituut - Philips - Het Platform Beroepsondewijs - Public Health Forum - RVD - Nederlandse Staatsloterij - Nederlandse Wijnbeurs.

--------------------------------------

Voor de redactie, niet ter publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Paul van Beukering
Manager Marktcommunicatie Chrysler, Jeep & Dodge
DaimlerChrysler Nederland B.V.
Van Deventerlaan 50, 3528 AE Utrecht
Postbus 2088
3500 GB Utrecht
http://www.daimlerchrysler.nl
T +31 30 247 17 75
F +31 30 298 77 75

Theo Hylkema
Entopic B.V.
De Lairessestraat 108
1071 PK Amsterdam
Postbus 76755
1070 KB Amsterdam
http://www.entopic.com
T +31 20 305 91 49
F +31 20 470 52 18