3 e persbericht van maandag 28 juni 2004

Eindhoven 28-06-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Snorfietser zwaar onder invloed

Op het Zuidende is maandag om 15.25 uur een 43-jarige Helmondse snorfietser aangehouden. De man had gedronken en blies ruim 3 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Molenstraat is maandag tussen 16.05 en 18.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 738 passanten reden er 59 te hard. De snelste reed 85 km/u. 50 is toegestaan.

Best: Verdachte mishandeling aangehouden

Maandag om 9.20 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 34-jarige man uit Best aangehouden. Hij meldde zich op het bureau omdat hij wist dat de politie hem zocht. De man wordt ervan verdacht dat hij op 15 juni een 29-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. De mishandeling gebeurde op de Hoofdstraat waar de 34-jarige man de ander aanviel. Hij sloeg hem en stak hem met een scherp voorwerp. Het slachtoffer liep een gebroken jukbeen en neus, een lichte hersenschudding, een gekneusde knie en een klein steekwondje aan de arm op. De ruzie ging mogelijk om een relatie.

Deurne: Bestuurder levert rijbewijs in

Een 55-jarige automobilist uit Deurne moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Maassingel was betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau bijna 1,4 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk / Eersel: Vijfentwintig zaken opgelost

Met de aanhouding van vijf jongens en het horen van vier andere jongens, allemaal uit Bergeijk, heeft de politie in De Kempen vijfentwintig zaken opgelost. Het onderzoek begon toen op de vroege morgen van zondag 13 juni op de Bergeijksedijk in Eersel vier jongens van 14, 15 ,16 en 17 jaar oud werden aangehouden. Zij waren in het bezit van een gestolen fiets en enkele bromfietsonderdelen. De vier jongens sloegen al snel door en bekenden een aantal diefstallen van fietsen en bromfietsonderdelen en vernielingen aan geparkeerde autos. Ook werd benzine uit autos gestolen. Bij al deze zaken waren nog vijf andere jongens betrokken. Deze vijf, allemaal ook uit Bergeijk, variëren in leeftijd van 14 tot 17 jaar oud. Zij zijn gehoord. Ze pleegden de feiten in wisselende samenstellingen in Eersel en Bergeijk. De aangehouden verdachten zijn voorgeleid in Den Bosch en hun bewaring is geschorst. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Veldhoven: Actie tegen drugsdealers

Op maandag heeft de politie van Veldhoven vijf Veldhovenaren aangehouden omdat zij verdacht worden van de handel in drugs. In een woning aan de Wal werden een 43-jarige man en een 28-jarige vrouw aangehouden. In de woning werden verschillende pillen en ampullen gevonden. Ze zijn in beslaggenomen. In een andere woning aan de Wal werd een 46-jarige man aangehouden. In een woning aan de Oortlaan werd een 17-jarige jongen aangehouden en ten slotte werd in een woning aan de Mullerlaan een 21-jarige man aangehouden. Op verschillende plaatsen werden kleine hoeveelheden hennep gevonden. De drugs zouden zowel in de woning, op straat als op bestelling verkocht zijn. De verdachten zijn ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet