Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 29-06-2004

Vrouw onder invloed
EMMEN - In de nacht van maandag op dinsdag werd een 23-jarige bestuurster van een auto uit Emmen gecontroleerd toen ze over de Rondweg reed. De ademanalysetest wees een alcoholpromillage uit van 0,8. De radardetector, die in de auto werd aangetroffen, werd gedemonteerd en in beslag genomen.

Verkeersongeval met letsel
HOOGEVEEN - Maandagmiddag reed een 46-jarige man uit Emmen met zijn bedrijfsauto over de Weg om de Oost en sloeg rechtsaf een inrit in. Daarbij zag hij een naderende scooter over het hoofd waardoor een aanrijding volgde. De 46-jarige vrouw uit Hoogeveen, die als bestuurster op die scooter zat, werd met schaafwonden en kneuzingen overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Jongen onder taxi
EMMEN - Maandagmiddag reed een 11-jarige jongen uit Emmen vanachter de bosschages plotseling de weg op. Een naderende taxi, bestuurd door een 39-jarige man uit Klazienaveen, kon niet zo snel remmen en reed de jongen aan. De jongen werd naar het SZE overgebracht met een gebroken pink, schaafwonden en kneuzingen. Hij kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Jeugdige alcomobilist gesnapt
NIEUW BUINEN - In de nacht van maandag op dinsdag zagen agenten een 16-jarige knaap uit Nieuw Buinen op zijn bromfiets rijden over het Zuiderdiep. Omdat de bestuurder geen verlichting voerde en ook geen helm droeg werd hij gecontroleerd. Daarbij werd ook een alcoholpromillage vastgesteld van 0,95. Behalve een rijverbod van 4 uur kreeg hij een transactie aangeboden van 110.

Politie vordert rijbewijs in
COEVORDEN - Maandagavond controleerden agenten een 38-jarige bestuurder van een personenauto toen hij over de Rondweg reed. Een alcoholtest wees een promillage uit van 2,6!! Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl